woensdag 17 april 2024
25 C
Paramaribo
4.9 C
Amsterdam
4.2
(5)

Regering geeft opheldering over aankoop Hotel Babylon

lees ook ...

Versterking Surinaams-Chinese relaties: Santokhi in China vo...

President Chandrikapersad Santokhi is dinsdag vertrokken voor zijn allereerste staatsbezoek aan de Volksrepubliek China, geleid door een uitnodiging van de Chinese president Xi Jinping. Deze historisc...

Minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ) heeft in De Nationale Assemblee (DNA) uitleg gegeven over de aankoop van Hotel Babylon. De minister benadrukte dat de aankoop noodzakelijk was nadat het vorige pand van AWJ door de eigenaar werd verkocht en de huurprijs fors verhoogd zou worden.

Het pand aan de Eddie Brumastraat, waar AWJ gehuisvest was, werd gehuurd voor SRD 180.000 per maand. De verhuurder wilde de huurprijs echter verhogen naar SRD 1,5 miljoen per maand. “Dat was voor mij toch wel een te hoog bedrag om aan huur te betalen”, zegt minister Mac Andrew.

Noodzaak tot efficiënte huisvesting
Het merendeel van het AWJ-personeel werkte al verspreid, wat de noodzaak tot een nieuw, efficiënt pand vergrootte. Na een onderzoek door een commissie werden verschillende panden bekeken. Hotel Babylon werd als het meest geschikt en voordeligst bevonden. De aankoopprijs bedraagt 3,2 miljoen euro.

Financiering en overdracht
De aankoop werd in september 2023 goedgekeurd door de Raad van Ministers. Trustbank Amanah werd betrokken vanwege de betaling in euro’s. Dankzij samenwerking met de ministers Dinotha Vorswijk (GBB) en Stanley Raghoebarsing (Financiën en Planning) kon de aankoop in december 2023 bekrachtigd worden. De betaling verloopt in termijnen; het eerste deel is al voldaan, de rest volgt deze maand. De overdracht van het pand is gepland op 26 maart.

Personeel en planning
Het hotelpersoneel wordt niet overgenomen door AWJ. De vorige eigenaar is verantwoordelijk voor de voortzetting van hun arbeidscontracten. Het ministerie hoopt het pand in april/mei 2024 in gebruik te nemen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRegering geeft opheldering over aankoop Hotel Babylon