donderdag 28 maart 2024
26 C
Paramaribo
8.4 C
Amsterdam
0
(0)

Regering garandeert subsidie bus- en boothouders

lees ook ...

OKB start controle van kiezerslijsten

Het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) is begonnen met het controleren van de kiezerslijsten, zoals voorgeschreven in artikel 16a van de Kiesregeling. Op 11 maart 2024 heeft het ministerie van Binnenlands...

Iedere maand geeft de regering ruim 400 miljoen SRD uit aan brandstofsubsidie ten behoeve van de samenleving. Dit zou volgens president Chandrikapersad Santokhi erg zwaar drukken op het budget van de regering. Dit maakte hij maandag bekend tijdens de regeringspersconferentie.

“De regering heeft de subsidie op brandstof, kookgas en andere producten voortgezet. Vanwege de ontwikkelingen op internationaal vlak is de subsidie voor brandstof onhoudbaar hoog geworden”, aldus het staatshoofd.

De subsidie zal duren totdat het sociaal programma van de overheid wordt ingevoerd. Dit zal ook ervoor zorgen dat schoolvervoer gegarandeerd zal blijven. Voor de subsidie is er een bedrag van SRD 31.778.442 ter beschikking gesteld door de regering. Dit bedrag zal in twee termijnen uitbetaald worden te weten SRD 18.000.000 in december en SRD 13.778.442 in januari 2023.

Inmiddels zijn de brandstofprijzen reeds aangepast. Door deze aanpassing zal de staat minimaal SRD 100 miljoen aan subsidie overhouden. De bus- en boothouders zullen voor nu, op basis van het prijsverschil op diesel en gasoline, gesubsidieerd worden. In deze gaat het om de Particuliere Lijnbushouders Organisatie (PLO), het Nationaal Vervoer Bedrijf (NVB) en de Organisatie van Bus- en Boothouders in Suriname (OBS).

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRegering garandeert subsidie bus- en boothouders