zaterdag 28 januari 2023
22.2 C
Paramaribo
2 C
Amsterdam
0
(0)

Regering garandeert salarissen personeel One Stop Shop

lees ook ...

“Sardjoe was adaptable and a huge thinker,” said...

At the well-known businessman Dilip Sardjoe's burial on Saturday, Vice President Ronnie Brunswijk said, "You have gone before us, but the wise lessons will live on." In the presence of family members ...

De salarissen van de Stichting One Stop Shop (OSS) worden tot eind april door de regering betaald. Er is al goedkeuring hieraan gegeven, zei minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning in De Nationale Assemblee (DNA). Hij reageerde op opmerkingen van NDP-fractieleider Rabin Parmessar en VHP-parlementariër Cheryl Dijksteel. Volgens Parmessar had de regering beloofd om in te komen voor de OSS, die baanbrekend werk verricht op het gebied van preventie voor diabetespatiënten.

“Daardoor kunnen we meer besparen dan de mensen curatieve zorg te bieden”, zei hij. Volgens Dijksteel staat OSS op het punt geld te lenen om de salarissen van het personeel uit te betalen. Minister Achaibersing bracht opheldering in deze zaak. Volgens de bewindsman zijn er gesprekken gevoerd met de voorzitter en manager van OSS.

“We hebben afspraken gemaakt over de herstart van OSS en er is ook gesproken over een bezuinigingsplan. Er zijn afspraken gemaakt over de verantwoording en te werken naar een overeenkomst met het Staatsziekenfonds. Uiterlijk april moeten deze zaken in orde zijn”, zei de minister. Volgens hem is een plek aangeboden in het Regionaal Ziekenhuis Wanica om de herstart van de One Stop Shop te maken.

De Stichting One Stop Shop houdt zich bezig met de zorg van diabetespatiënten, terwijl ze ook bezig is met preventieve activiteiten. Amputaties kunnen door de inzet van de OSS voorkomen worden. Bovendien kunnen personen op een verantwoorde wijze omgaan met de ziekte.

Diabetici kunnen al acht jaar de OSS binnenlopen om hun wonden op professionele wijze en met de nodige zorg te laten behandelen en de broodnodige educatie te krijgen, hoe om te gaan met hun ziekte en dit alles gebeurt geheel kosteloos.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRegering garandeert salarissen personeel One Stop Shop