donderdag 22 februari 2024
31.6 C
Paramaribo
12.4 C
Amsterdam
0
(0)

Regering garandeert medicamentenvoorziening

lees ook ...

Getto’s in Suriname beloven volledige steun aan vp Bru...

Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk en zijn partij, de Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (ABOP), winnen aan populariteit in grote delen van achtergestelde wijken. In verschillende van deze ...

De regering stelt alles in het werk om te zorgen dat er landelijk medicamenten beschikbaar zijn. Het ministerie van Volksgezondheid verzekert dat de voorraad op peil blijft.

Medicamenten zijn essentieel en het is de taak van het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) om ervoor te zorgen dat deze voorraad zoveel mogelijk op peil blijft. Het BGVS, welke zorg draagt voor de import van geneesmiddelen en in de grootste behoefte voorziet, is ook afhankelijk van betalingen van de diverse ziekenhuizen, apotheken en gezondheidsinstellingen.

Er zijn in verband hiermee in de afgelopen dagen enkele overlegmomenten geweest met de verschillende afnemers van geneesmiddelen. Benadrukt wordt dat de openstaande betalingen zoveel als mogelijk wordt ingelopen.

De afgelopen periode is het vaker voorgekomen, dat patiënten bij een bezoek aan de apotheek vele medicijnen niet kunnen krijgen. Wat zij vaak te horen krijgen, is dat de medicijn niet in de geneeskundige klapper voorkomt. In het ergste geval moet er zelfs worden betaald, terwijl zij verzekerd zijn.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRegering garandeert medicamentenvoorziening