vrijdag 22 januari 2021
24.4 C
Paramaribo
5 C
Amsterdam
0
(0)

Regering gaat zuinig om met covid-19 Fonds

lees ook ...

Nieuwe leden Onafhankeljjk Kiesbureau beëdigd

Aan het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) Suriname zijn twee  leden en een plaatsvervangend lid toegevoegd. Het gaat om: Anne-Marel Linger, Felicia Patterson (leden) en Anushka Ramesar-Gopalrai (plaatsve...

De Nationale Assemblee heeft de regering toestemming gegeven om via het COVID-19-fonds SRD 1.5 miljard aan nieuw geld in roulatie te brengen on getroffenen van de covidcrisis financiële COVID-19-steun te kunnen geven. Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning verschafte tijdens de regeringspersconferentie vandaag duidelijkheid over het fonds.

Minister Achaibersing zegt geen anderhalf miljard te hebben getrokken omdat het niet verantwoord is zoveel geld in de samenleving te pompen en het de maatschappelijke geldhoeveelheid behoorlijk zou opstuwen. Hetgeen andere negatieve effecten teweeg zou brengen. Hij zegt verder: “Ik heb daarvan wel 250 miljoen opgevraagd. Daaruit is 29 miljoen gebruikt om personen of bedrijven uit te betalen die diensten hebben geleverd in verband met de COVID-19-beheersing”.

“U moet beseffen dat we nog steeds in een COVID-situatie zitten en dat we nog steeds gebruik zullen moeten maken van de diensten zoals tenten die opgezet moeten worden en faciliteiten om mensen op te vangen. Daarvoor reserveer ik dit geld, daarnaast voor de opvang van bedrijven die door COVID in de problemen zijn geraakt en personen die door COVID hun inkomen hebben zien dalen of helemaal zijn kwijtgeraakt”, aldus minister Achaibersing.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

-- Advertentie / TGX - 167802 --

meer Suriname

Akiemboto blijft toch nog assembleelid

Sergio Akiemboto, fractie...

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

B. Chotelall houdt verkoopdag

Invoering BTW januari 2022

Belastingwetten aangenomen in DNA

Suriname registreert 126ste coronadode

Waterkant krijgt nieuw aanzicht

Home Suriname Regering gaat zuinig om met covid-19 Fonds