woensdag 17 augustus 2022
31 C
Paramaribo
19.6 C
Amsterdam
0
(0)

Regering gaat zuinig om met covid-19 Fonds

lees ook ...

Protest beweging: Santokhi naar huis – Niet nog meer f...

- Santokhi moet naar huis: de rode draad van protest toespraken - De regering maakt het bedrijfsleven kapot met steeds meer feestdagen, vindt de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven - miljoenen Amerik...

De Nationale Assemblee heeft de regering toestemming gegeven om via het COVID-19-fonds SRD 1.5 miljard aan nieuw geld in roulatie te brengen on getroffenen van de covidcrisis financiële COVID-19-steun te kunnen geven. Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning verschafte tijdens de regeringspersconferentie vandaag duidelijkheid over het fonds.

Minister Achaibersing zegt geen anderhalf miljard te hebben getrokken omdat het niet verantwoord is zoveel geld in de samenleving te pompen en het de maatschappelijke geldhoeveelheid behoorlijk zou opstuwen. Hetgeen andere negatieve effecten teweeg zou brengen. Hij zegt verder: “Ik heb daarvan wel 250 miljoen opgevraagd. Daaruit is 29 miljoen gebruikt om personen of bedrijven uit te betalen die diensten hebben geleverd in verband met de COVID-19-beheersing”.

“U moet beseffen dat we nog steeds in een COVID-situatie zitten en dat we nog steeds gebruik zullen moeten maken van de diensten zoals tenten die opgezet moeten worden en faciliteiten om mensen op te vangen. Daarvoor reserveer ik dit geld, daarnaast voor de opvang van bedrijven die door COVID in de problemen zijn geraakt en personen die door COVID hun inkomen hebben zien dalen of helemaal zijn kwijtgeraakt”, aldus minister Achaibersing.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRegering gaat zuinig om met covid-19 Fonds