donderdag 30 juni 2022
25 C
Paramaribo
17.8 C
Amsterdam
5
(1)

Regering gaat stroomtarieven nader bekijken

lees ook ...

Suriname naar 14e Charles town Marronfestival en conferentie...

Vanaf 21 tot en met 25 juni is Suriname deelnemer aan de culturele ceremonieen en de conferentie van het veertiende Charlestown Maroon festival. Onder leiding van Ruben Ravenberg (Msc.) die ook een in...

Na zoveel ophef over de nieuwe stroomtarieven die per 1 juli ingaan, heeft de regering laten weten dat zij op basis van haar verantwoordelijkheid naar de samenleving toe weer aan de slag gaat met haar deskundigen om te komen tot een breder gedragen voorstel. Het staat buiten enige discussie dat de huidige tarieven, om de Surinaamse economie gezond te maken, aangepast moeten worden.

Er is vanuit de regeringsraad aan een ministersteam gevraagd de recente standpunten van functionele groepen in de samenleving te inventariseren en mee te nemen in de voorbereiding van de nieuwe tarieven. President Chandrikapersad Santokhi vindt het van groot belang dat de aanpassing van de energietarieven een zo breed mogelijk draagvlak in de samenleving heeft. De minister van Natuurlijke Hulpbronnen, David Abiamofo, zal nog dit weekend gesprekken voeren met diverse stakeholders, zoals de VSB, ASFA en KKF. Alle relevante input zal mee worden genomen om te komen tot gedragen voorstellen.

De regering heeft gisteren de inzichten van onder andere de voorzitter en enkele leden van De Nationale Assemblee, alsook van leden van de Staatsraad meegenomen. In afwachting van de finale besluitvorming over de aanpassing en hoogte van de tarieven, zullen acties gericht op het omzetten van fase 3 naar fase 2 aansluitingen gestopt worden. Tevens verwacht de President dat de EBS-directie meer duidelijkheid zal verschaffen over de noodzakelijke kostenbesparende maatregelen die binnen het energiebedrijf genomen zullen worden.

De regering is bereid om te luisteren naar alle inzichten, waarbij het belang en de draagkracht van de samenleving steeds leidend zullen zijn. Uiteindelijk moet een zo rechtvaardige en realiseerbare methodiek worden gevonden om de noodzakelijke tariefaanpassing te realiseren. Ook hier wordt het ontzien van de minst draagkrachtigen in de samenleving voor ogen gesteld.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRegering gaat stroomtarieven nader bekijken