maandag 15 augustus 2022
27.1 C
Paramaribo
21.9 C
Amsterdam
1
(1)

Regering gaat Cuba informatie vragen over voortvluchtige Hoefdraad

lees ook ...

By The Way, hoge prijzen op komst met BTW

Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft op donderdag 11 augustus jongstleden aangegeven dat de belasting toegevoegde waarde(BTW) een inflatoir effect zal hebben. Dat wil zeggen da...

De regering zal langs diplomatieke weg informatie bij de Cubaanse regering opvragen of de voortvluchtige ex-minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad, zich in Cuba bevindt. Havana mag maandag al een diplomatieke nota van Paramaribo tegemoet mogen zien. Dit zei minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (Bibis), tijdens een persconferentie.

Kort na de inauguratie van de huidige regering is niet meer in het openbaar gezien en hij is sindsdien spoorloos. Momenteel loopt tegen hem een rechtszaak wegens ambtsdelicten die hij zou hebben gepleegd. In het avondblad De West verscheen vrijdag een artikel dat, volgens bekomen informatie, de voortvluchtige ex-minister zich op Cuba bevindt. Hij zou, aldus voornoemde krant, via Guyana, Curaçao en Dominicaanse Republiek zijn gevlucht om uiteindelijk in Havana onder te duiken.

De opsporingsautoriteiten zouden volgens De West reeds genoeg inlichtingen hebben verzameld om te weten dat Hoefdraad zich op Cuba bevindt. Op 30 juli vorig jaar publiceerde de Ware Tijd dat de voortvluchtige bewindsman in het plaatsje Skeldon in Guyana was gesignaleerd. Ook de Guyanese krant Kaieteur News maakte daar gewag van.

Ramdin kan niet bevestigen of ontkennen of de ex-minister zich op Cuba bevindt. Hoefdraad wordt strafrechtelijk vervolgd in het kader van het onderzoek naar het schandaal rond malversaties die bij de Centrale Bank van Suriname zouden zijn gepleegd. In deze zaak zitten voormalig CBvS-governor Robert van Trikt, toenmalig CBvS-directielid Faranaaz Hausil en Ashween Angnoe, voormalig zakenpartner van Van Trikt, in voorarrest.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRegering gaat Cuba informatie vragen over voortvluchtige Hoefdraad