zondag 24 september 2023
27.2 C
Paramaribo
10.8 C
Amsterdam
0
(0)

Regering focust op duurzaam rehabiliteren van wegen

lees ook ...

Ministry of Economic Affairs strengthens staff capacity with...

A free masterclass was recently attended by a few members of the Ministry of Economic Affairs, Entrepreneurship, and Technological Innovation (EZ) staff. This masterclass was delivered by Professor Ja...

 Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) gaf te kennen dat er een pakket bestaat voor wegen die gerehabiliteerd, zullen worden. Tijdens het uitvoeren van dit programma zullen ook de rioleringen meegenomen worden. OW is van plan een rehabilitatieprogramma te lanceren, dat uit de lokale begroting gefinancierd zal worden. Een derde project zal gefinancierd worden door IDB en OW. De programma’s van OW liggen in de orde van 10 tot 40 miljoenen SRD’s.

“We focussen nu op rehabilitatie op een duurzame manier, zodat de weg een aantal jaren meegaat en dit staat los van de grote asfalteringsprojecten. We hebben harde regens gehad waardoor vooral asfalt bedrijven moeten stoppen want in de regen asfalteer je niet”. In de droge periode zullen deze programma’s worden uitgevoerd. Belangrijke uitvalswegen zullen aan bod komen in het centrum van Paramaribo en Wanica.

“Dan is er een derde programma die nu in de aanbesteding zit, dat zijn net een 4-tal wegen. Zeker in Saramacca waar de weg helemaal verslechterd is. De overige drie zijn in Paramaribo en Wanica”, zegt de bewindsman verder. Het plan is om in 2024, weer extra middelen vrij te maken om wegen, die onderhoud nodig hebben, versneld aan te pakken.

“Wat op dit moment wel moeilijk gaat is om nieuwe wegen te asfalteren want dat kost 2 tot 5 keer hoger. We gaan wel proberen die wegen te bezanden en het bezandingsprogramma start over twee weken in Paramaribo en Wanica”. Gisteren zijn de werkzaamheden gestart in de Washingtonstraat.

Shoenandadevi Gopalrai, directeur Wegenautoriteit Suriname (WAS), erkent dat er nog een aantal wegen aan de beurt moeten komen. De slechtste delen zullen zeker hersteld worden. “We hebben te maken met een beperkt budget dus het is passen en meten en het maximale eruit halen”. Na de Washingtonstraat, is het de beurt van de Wanicastraat en daarna de Kwattaweg. Vanaf de Derde Rijweg, richting de Washingtonstraat zal onder leiding van de Wegenautoriteit aangepakt worden.

Bron: Sun.sr

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRegering focust op duurzaam rehabiliteren van wegen