vrijdag 23 februari 2024
29 C
Paramaribo
8.3 C
Amsterdam
0
(0)

Regering erkent recht op betere voorzieningen voor mensen met beperking in Suriname

lees ook ...

USAID biedt kansen voor duurzame energie in Caribisch Gebied...

Het Directoraat Technologische Innovatie (DTI) van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) heeft op dinsdag 20 februari 2024 een informatiesessie georgan...

Op donderdag 25 januari 2024 vond er een belangrijke ontmoeting plaats tussen de regering en het bestuur van Stichting Wan Okasi, een organisatie die zich inzet voor mensen met een beperking in Suriname. Tijdens deze bijeenkomst werden de uitdagingen en problemen besproken die mensen met een beperking ervaren. Er werd specifiek aandacht gevraagd voor de vertraagde uitbetaling van sociale uitkeringen.

De regering erkent dat mensen met een beperking recht hebben op tijdige uitbetaling van hun uitkeringen en dat zij extra ondersteuning nodig hebben. In reactie op de besprekingen heeft de regering aangegeven, dat er stappen zijn ondernomen om de economie te stabiliseren en dat Suriname nu uit de crisis is. Als onderdeel van de inspanningen om de impact van deze economische maatregelen te verzachten, heeft de regering besloten om de sociale uitkeringen voor mensen met een beperking te verhogen.

Daarnaast heeft de regering toegezegd een deel van het budget voor het woningbouwprogramma te besteden aan de bouw van sociale woningen, waaronder ook aangepaste woningen voor mensen met een beperking. Deze maatregelen weerspiegelen de toewijding van de regering aan het verbeteren van de levensomstandigheden en het bieden van adequate ondersteuning aan mensen met een beperking.

De regering benadrukt haar betrokkenheid bij deze doelgroep en onderstreept het belang van het bieden van betere voorzieningen en ondersteuning aan mensen met een beperking in Suriname.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRegering erkent recht op betere voorzieningen voor mensen met beperking in Suriname