maandag 24 juni 2024
24 C
Paramaribo
22.1 C
Amsterdam
1
(1)

Regering en vakbonden bespreken kostprijscalculatie per Kwh

lees ook ...

Chinese delegatie bezoekt ministerie van ROS

Op 20 juni bracht een delegatie uit de Volksrepubliek China, onder leiding van Zhang Hongguo, vicevoorzitter van het Permanent Comité van het Wenzhou Gemeentelijk Volkscongres, een bezoek aan minister...

Het technisch team van de regering en het technisch team van de vakbonden hebben op woensdag 29 mei een presentatie gehouden waarin uitgebreid werd gediscussieerd over de kostprijscalculatie per Kwh en per faseaansluiting. President Chandrikapersad Santokhi benadrukte dat de kostprijs draaglijk moet zijn voor de samenleving en dat de aanpassingen in lijn moeten zijn met de afspraken met het IMF, zodat de natie niet gebonden blijft aan het IMF-programma, wat voor veel uitdagingen zorgt.

Tijdens de presentatie stelde de regering voor om over te gaan van objectsubsidie naar subjectsubsidie, zodat zwakke huishoudens de nodige ondersteuning blijven ontvangen. De vakbonden pleitten voor een maximale inzet op het opwekken van energie via hydro-energie, om zo de afhankelijkheid van fossiele energie te verminderen en kosten te besparen.

Het staatshoofd riep beide partijen op om zo snel mogelijk tot een overeenstemming te komen. Hiervoor is een termijn van een week gesteld.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRegering en vakbonden bespreken kostprijscalculatie per Kwh