woensdag 21 februari 2024
23 C
Paramaribo
9.2 C
Amsterdam
0
(0)

Regering en vakbeweging eens over loonsverhoging

lees ook ...

Vernieling leidt tot nieuwe aanhouding voor recent vrijgelat...

V.A. (47), die recentelijk uit de gevangenis is vrijgelaten, is opnieuw gearresteerd en in hechtenis genomen wegens vernieling van een woning. De politie van Livorno heeft haar in hechtenis genomen na...

Er is overeenstemming tussen de regering en de vakbeweging over de uitbetaling van de toegezegde 08 procent loonaanpassing die naast de reeds uitbetaalde 17 procent, eerder dit jaar overeengekomen was tussen de partijen. De loonaanpassing maakt deel uit van de financiële tegemoetkoming vanuit de Staat aan de werkende klasse.

De Ravaksur-woordvoerder zei dat president Chandrikapersad Santokhi aan heeft gegeven dat de 08 procent loonaanpassing nog niet is uitbetaald, omdat het land financieel krap zit. Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning is bezig de wijze van betaling uit te werken die na de maand juli zal plaatsvinden. Zunder zegt dat de vakbeweging binnenkort weer in het Tripartiet Overleg zal participeren. “De president heeft ook heel duidelijk benadrukt dat wat in het Tripartiet Akkoord staat, uitgevoerd zal worden.”

Er waren onduidelijkheden omtrent de uitvoering van de maatregelen die partijen in het Tripartiet Akkoord zijn overeengekomen. Zij hebben zich op basis daarvan gebogen over de eerder gemaakte afspraken. De vakbondsleider zegt dat na de gesprekken bijna alle onduidelijkheden zijn weggewerkt. De gesprekken, tussen de president, het clusterteam van ministers, het Onderhandelingsorgaan van de Overheid en de vakbeweging vonden plaats op 13 juli 2022.

De vakbeweging maakt zich nog zorgen over de aanpassing van de energietarieven, omdat dat prijzen zou kunnen opstuwen. “Daarnaast kan het de koopkracht van werknemers in zekere mate aantasten”, benadrukt Zunder. Verder zegt hij dat het staatshoofd heeft aangegeven geen moeite te hebben met de aanpassing van de belastingschijven per 01 juli. “Dat betekent dat het gewoon doorgaat.”

Minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken zegt ten aanzien van de uitbetaling van de 08 procent loonaanpassing dat de president de instructie heeft gegeven aan het Onderhandelingsorgaan van de Overheid om met Ravaksur over de uitvoering hiervan te onderhandelen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRegering en vakbeweging eens over loonsverhoging