Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Regering en DNA plegen overleg over samenstelling Staatsraad

Geplaatst

op

Wapenschild Suriname

De regering en De Nationale Assemblee (DNA) hebben overleg gepleegd over de samenstelling van de Staatsraad. Binnen 90 dagen moet de nieuwe samenstelling rond zijn. Op basis van het aantal zetels die politieke partijen hebben gehaald wordt de samenstelling van de Staatsraad bepaald.

Behalve de politieke partijen die vertegenwoordigd zijn in de DNA, zal ook de vakbeweging en het bedrijfsleven zitting nemen in de Staatsraad.

de benoeming tot lid van de Staatsraad heeft enkele voorwaarden namelijk:

  • Het lid moet de Surinaamse nationaliteit bezitten
  • De leeftijd van dertig jaar hebben bereikt
  • Niet uitgesloten zijn van het actief of passief kiesrecht
  • Ook moet de persoon ten minste drie jaar de werkelijke woon en verblijfplaats in Suriname hebben. Volgens de Grondwet is de president de voorzitter van de Staatsraad.- Cuturu.com
2 Reacties
2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lunes Armand
maandag 31 augustus 2020 01:10

Te hopen dat deze voorwaarden overduidelijk bekend zijn bij een ieder in de top en dat ze worden nageleefd?!!

Jimmy
maandag 31 augustus 2020 10:18

En een legitieme staat van dienst!Advertentie

Suriname

Augustus 2021 nieuwe veerboot voor verbinding Suriname en Frans-Guyana

Geplaatst

op

Franse Ambassadeur Antoine Joly

De nieuwe veerboot die de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana onderhoudt komt eind augustus 2021. Althans dat is de verwachting. Bij een werkbespreking tussen Suriname en Frankrijk vorige maand te Saint-Laurent-du-Maroni is dit onder andere naar voren gekomen.

Volgens de Franse ambassadeur Antoine Joly is toen ook gesproken over de bouw van de brug. Voor nu is de focus echter op de ingebruikname van de nieuwe veerboot. Na aankomst van de veerboot eind augustus 2021 volgt er dan eerst een testperiode van twee maanden.

Aan het veerbootproject inclusief havens aan beide zijden van de verbinding en onderzoek hangt een prijskaartje van € 10 miljoen. De financiering komt uit Europese fondsen € 3,5 miljoen, Frankrijk € 450.000, CNES € 250.000, de lokale regering van Frans-Guyana € 175.000 en Suriname € 625.000.

Joly vindt de brug over de Marowijnerivier een noodzaak voor de toekomst van de drie Guyana’s.

Culturu.com

 

Lees verder

Suriname

Financiële situatie bij SLM zorgwekkend

Geplaatst

op

Pz Tcr A340 Surinam Slm

Het bedrijf moet uit de rode cijfers. Dit heeft de president commissaris bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Rajen Pahladsing bekend gemaakt. De financiële situatie waarin het bedrijf verkeert is zorgwekkend.

De situatie kan alleen gered worden als het personeel, directie, RvC en de regering in een richting kijken. Het halen van het bedrijf uit de rode cijfers, zal een taak zijn op zich.

De regering is geïnformeerd over de stand van zaken die spelen bij het bedrijf. Er zal samen met de regering gewerkt worden aan een plan dat de SLM zal helpen op eigen benen te staan. Dit zal over twee weken af moeten zijn.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen