dinsdag 23 juli 2024
34 C
Paramaribo
18.2 C
Amsterdam
0
(0)

Regering digitaliseert loonstrookjes voor landsdienaren

lees ook ...

NCCR: urgente voorbereidingen nodig voor aanhoudende zware r...

Suriname wordt momenteel geconfronteerd met een aanzienlijke toename van regenval, volgens de Meteorologische Dienst Suriname. De overgang van El Niño naar La Niña draagt bij aan deze situatie, wat vo...

In het kader van de digitalisering van het overheidssysteem heeft de regering de loonstrookjes van landsdienaren geautomatiseerd. Tot nu toe hebben ongeveer 35.000 landsdienaren zich geregistreerd voor deze dienst. Directeur Nasier Eskak van Binnenlandse Zaken verteld dat het digitaal verkrijgen van loonstroken het leven voor de bevolking aanzienlijk zal vergemakkelijken. De overige landsdienaren krijgen nog de kans om zich te registreren.

Vanaf juli 2024 zullen de loonstroken uitsluitend digitaal beschikbaar zijn voor landsdienaren, wat volgens Eskak diverse voordelen met zich meebrengt. “Dit zal zorgen voor minder papierwerk, lagere kosten en dus besparingen,” legt hij uit. De betrouwbaarheid van een digitale loonstrook is gelijk aan die van een fysieke loonstrook die men elke maand ontvangt. “Ik roep alle landsdienaren op om, indien ze dat nog niet gedaan hebben, een digitale loonstrook aan te maken,” aldus Eskak. Het proces is eenvoudig en biedt toegang tot verschillende andere e-diensten.

Eskak benadrukt ook dat er voor landsdienaren die zich nog niet digitaal hebben geregistreerd een voorziening is getroffen door het Centraal Bureau Mechanische Administratie (Cebuma). Deze landsdienaren kunnen op vertoon van hun ID-kaart een fysieke kopie van hun loonstrook krijgen. Daarnaast is er nu ook de mogelijkheid om een digitale werkgeversverklaring aan te vragen. “De werkgeversverklaring zal beschikbaar zijn wanneer het personen-data-informatiesysteem, dat wij enkele maanden geleden hebben gelanceerd, deze functie biedt,” voegde Eskak toe.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRegering digitaliseert loonstrookjes voor landsdienaren