dinsdag 23 juli 2024
34 C
Paramaribo
18.2 C
Amsterdam
0
(0)

Regering digitaliseert loonstrookjes: 35.000 landsdienaren gereed

lees ook ...

Wereldbankrapport: 17,5% van Surinaamse bevolking leeft onde...

Uit het '2022 Suriname Poverty and Equity Assessment', gepresenteerd op de Anton de Kom Universiteit van Suriname, blijkt dat 17,5% van de Surinaamse bevolking leeft onder de upper middle-income armoe...

In het kader van het digitaliseren van het overheidssysteem is de regering begonnen met het automatiseren van de loonstrookjes. Tot nu toe hebben ongeveer 35.000 landsdienaren zich geregistreerd. Directeur Nasier Eskak van Binnenlandse Zaken vertelde de Communicatiedienst Suriname (CDS) op vrijdag 21 juni 2024 dat het digitaal verkrijgen van loonstroken de bevolking meer gemak zal bieden. De overige landsdienaren krijgen nog steeds de mogelijkheid om zich te registreren.

Volgens directeur Eskak zullen de loonstroken vanaf juli 2024 alleen digitaal beschikbaar zijn voor landsdienaren. “Dit zal veel voordelen opleveren,” zei hij, zoals minder papierwerk en lagere kosten. Bovendien is de betrouwbaarheid van digitale loonstroken gelijk aan die van de fysieke versies die aan het einde van elke maand worden ontvangen. Hij roept alle landsdienaren op om, indien ze dat nog niet hebben gedaan, een digitale loonstrook aan te maken. Het proces is eenvoudig en biedt ook toegang tot andere e-diensten.

Voor landsdienaren die nog geen digitale registratie hebben voltooid, heeft het Centraal Bureau Mechanische Administratie (Cebuma) een voorziening getroffen. Deze landsdienaren kunnen op vertoon van hun ID-kaart een papieren loonstrookje ontvangen.

Eskak moedigt iedereen aan zich zo snel mogelijk te registreren via de website www.gov.sr, zodat ze ook van andere digitale diensten kunnen profiteren. Naast digitale loonstroken is er nu ook de mogelijkheid voor een digitale werkgeversverklaring, al is dit systeem nog niet volledig operationeel bij alle ministeries.

Op het gebied van e-paspoorten kondigde directeur Eskak aan dat de regering tijdens de laatste vergadering een voorstel heeft goedgekeurd voor een overeenkomst met een bedrijf dat deze paspoorten zal leveren. De ondertekening van de overeenkomst vindt plaats op vrijdag 28 juni, waarna de eerste e-paspoorten in december 2024 in Suriname beschikbaar zullen zijn.

De e-paspoorten bieden betere beveiliging dankzij diverse veiligheidskenmerken en bevatten biometrische gegevens die digitaal terug te herleiden zijn. Ze zijn veel moeilijker te vervalsen dan traditionele paspoorten.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRegering digitaliseert loonstrookjes: 35.000 landsdienaren gereed