dinsdag 25 januari 2022
27.6 C
Paramaribo
2.9 C
Amsterdam
5
(1)

Regering dient verzoek in voor justitieel onderzoek Staatsziekenfonds

lees ook ...

Cedrick van Samson vs Bordo; Karma

Cedrick van Samson, VHP assembleelid heeft een rechtszaak aangespannen tegen coalitie genoot Joel Martinus, meer bekend als Bordo-ondervoorzitter Abop- vanwege smaad en laster. Van Samson sprak, zoals...

Er is door de regering een verzoek ingediend bij het Openbaar Ministerie (OM) om een justitieel onderzoek te doen naar duistere praktijken bij het Staatsziekenfonds (SZF) in de vorige regering. Deze informatie deelde president Chandrikapersad Santokhi zojuist in het parlement. Vandaag worden de Algemene Politieke Beschouwingen voortgezet. Er is zoveel geld geleend door de regering met als gevolg dat de staatsschuld is gestegen naar meer dan 160 procent van het bruto nationaal product.

Door het toenmalige leenbeleid is de overheidsbegroting compleet scheefgegroeid. Hij zei dat staatsbedrijven zijn niet alleen zijn leeggehaald, maar dat staatsinkomsten zijn verpand aan buitenlandse schuldeisers. Verder werden lokale commerciële banken onder grote druk gezet om steeds weer geld aan de overheid te lenen. Dit geld zou gebruikt zijn om corruptie en mismanagement met het geld van het volk te kunnen financieren.

“Parastatale instelling zijn leeggehaald om dezelfde redenen”, benadrukte Santokhi.
Als voorbeeld noemde hij het SZF. “Het Staatsziekenfonds is ook leeg gedragen, zodat nu de zorgsector onder druk staat en het eerste dossier van het Staatsziekenfonds is intussen gestuurd naar de procureur-generaal om een strafrechtelijk onderzoek te verrichten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRegering dient verzoek in voor justitieel onderzoek Staatsziekenfonds