donderdag 8 juni 2023
25.5 C
Paramaribo
11.4 C
Amsterdam
5
(2)

Regering betreurt mishandeling journalist Pinas

lees ook ...

VHP benadrukt werken voor toekomst bij 150 jaar Hindoestaans...

Jaarlijks wordt op 5 juni de Á-Pravási Divas of Hindoestaanse Immigratiedag herdacht. Dit jaar markeert de 150e verjaardag sinds de aankomst van de eerste Hindoestaanse contractarbeiders uit het voorm...

Een dag na de mishandeling van de journalist van de Ware Tijd, Jason Pinas, is de regeringsraad onder leiding van de president Chandrikapersad Santokhi, met een verklaring uitgekomen. De regering was woensdag in vergadering bijeen en heeft zich omstandig laten informeren over wat zich heeft afgespeeld in de ontstane confrontatie tussen de journalist en het veiligheidspersoneel van de vicepresident voor het gebouw van De Nationale Assemblee (DNA) op 14 december.

De regering betreurt de confrontatie die is ontstaan. De aangifte die is gedaan zal met zorg en urgentie, grondig onderzocht worden. Hiertoe heeft de regering een beroep gedaan op de waarnemend procureur-generaal Garcia Paragsingh en wordt uitgekeken naar de resultaten van het onderzoek. Dit is ook van belang in het licht van de nationale en internationale aandacht voor dit incident, dat mogelijk ongewenste consequenties kan hebben voor onze internationale imago en standing.

De regering van de Republiek Suriname keurt elke schending van de nationaal en internationaal geaccepteerde fundamentele vrijheden, waaronder de persvrijheid, zoals eveneens vastgelegd in onze Grondwet af. De belangrijke rol van de media in een samenleving wordt niet alleen onderschreven, maar in het kader van openheid van bestuur, ook nadrukkelijk ondersteund, staat in de verklaring van de regering.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

16 REACTIES

16 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRegering betreurt mishandeling journalist Pinas