zaterdag 28 januari 2023
22.2 C
Paramaribo
2 C
Amsterdam
5
(1)

Regering betreurt brute moord op Haïtiaanse president

lees ook ...

Politie neemt vijf illegale vuistvuurwapens in beslag en hou...

De politie heeft in de eerste twee weken van dit jaar al vijf illegale vuistvuurwapens in beslag genomen. Om de veiligheid te waarborgen gaat de politie door met de harde aanpak van de criminaliteit. ...

President Chandrikapersad Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk hebben vanmiddag deelgenomen aan de spoedbijeenkomst van de Caricom staatshoofden. Deze meeting was naar aanleiding van de aanslag en brute moord op president Jovenel Moïse van de republiek Haiti. Ook zijn echtgenote raakte gewond en is opgenomen in het ziekenhuis.

De Surinaamse regering betreurt deze aanslag ten zeerste en keurt deze handeling af. Haïti maakt een turbulente politieke periode mee, waarbij centraal staan de organisatie van vrije, algemene en eerlijke verkiezingen. De recente instabiliteit heeft geresulteerd in enorme veiligheidsproblemen, met gewelddadige acties van georganiseerde criminele organisaties.

De Caricom staatshoofden hebben de afgelopen twee dagen tijdens de 42 ste Caricom staatshoofden conferentie verschillende malen de zorgwekkende ontwikkelingen in het Caribische eiland besproken en een sterke statement geformuleerd, meldt de Communicatiedienst Suriname. Helaas, kon de president van Haïti niet participeren in deze conferentie. De kwestie Haïti werd in een besloten sessie van de vergadering besproken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRegering betreurt brute moord op Haïtiaanse president