vrijdag 12 augustus 2022
26.3 C
Paramaribo
20.7 C
Amsterdam
5
(1)

Regering betreurt brute moord op Haïtiaanse president

lees ook ...

Vliegertijd vergroot kans op elektriciteitsstoringen

De grote droge tijd en vakantie staan voor de deur. Dit is dan ook de tijd dat de jeugd in groten getale in verschillende buurten vliegers zullen oplaten. De N.V. Energiebedrijven Suriname (EBS) merkt...

President Chandrikapersad Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk hebben vanmiddag deelgenomen aan de spoedbijeenkomst van de Caricom staatshoofden. Deze meeting was naar aanleiding van de aanslag en brute moord op president Jovenel Moïse van de republiek Haiti. Ook zijn echtgenote raakte gewond en is opgenomen in het ziekenhuis.

De Surinaamse regering betreurt deze aanslag ten zeerste en keurt deze handeling af. Haïti maakt een turbulente politieke periode mee, waarbij centraal staan de organisatie van vrije, algemene en eerlijke verkiezingen. De recente instabiliteit heeft geresulteerd in enorme veiligheidsproblemen, met gewelddadige acties van georganiseerde criminele organisaties.

De Caricom staatshoofden hebben de afgelopen twee dagen tijdens de 42 ste Caricom staatshoofden conferentie verschillende malen de zorgwekkende ontwikkelingen in het Caribische eiland besproken en een sterke statement geformuleerd, meldt de Communicatiedienst Suriname. Helaas, kon de president van Haïti niet participeren in deze conferentie. De kwestie Haïti werd in een besloten sessie van de vergadering besproken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRegering betreurt brute moord op Haïtiaanse president