Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Regering betaalt begrafeniskosten dodelijke slachtoffers woningbrand

Geplaatst

op

door

De regering zal de totale uitvaartkosten betalen van de jonge kinderen die onlangs bij een woningbrand in Latour zijn omgekomen. Het wachten is op de nabestaanden, zegt minister André Misiekaba van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo). President Desi Bouterse en firstlady Ingrid Bouterse – Waldring hebben de familie bezocht om hun medeleven te betuigen. In een kort bemoedigend woord heeft de regeringsleider de familie en overige aanwezigen toegesproken. Dit drama is volgens het staatshoofd een zware klap voor de samenleving. Uit eigen zak heeft de president een financiële bijdrage gedaan aan de familie om kleding en andere dringende spullen aan te schaffen.

Minister Misiekaba zegt dat vanaf het eerste moment ervoor is gezorgd dat de mensen worden begeleid. Vooral de moeder en grootvader van de vier kinderen worden begeleid. Er is onder andere hulp ingeroepen van een psycholoog, psychiater en een huisarts.

Op Pontbuiten waar één kind door brand is omgekomen, worden de nabestaanden ook ondersteund. Het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie heeft de wegen en het erf waar de rouwdienst wordt gehouden aangepakt.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Van Trikt brengt werkbezoek aan Minowc

Geplaatst

op

door

Governor Robert-Gray van Trikt van de Centrale Bank van Surinameheeft een werkbezoek gebracht aan het ministeruie van Onderwijs, Wetenschap enCultuur. Tijdens dit bezoek hebben minister Lilian Ferrier, directeur NataschaBennanon en mw. Gracia Valies-Ormskirk, waarnemend hoofd BVOS gesproken oversamenwerking inzake opleidingen op het gebied van hoger onderwijs (Masters,PhD) via een speciaal voor dit doel ingestelde CBvS Academy. Dit bezoek vondplaats op maandag 8 juli 2019.

Er werd specifiekgesproken over het aanbieden van specialistische opleidingen betreffendeCentrale Bank kerndoelstellingen, zoals monetaire en financiële stabiliteit.Ook andere opleidingen waaronder fiscal policy, FinTech en risk managementzullen worden aangeboden via de CBvS Academy. De mogelijkheid om meer studentennaar het buitenland te sturen om zich te specialiseren kwam ook aan de orde. Deminister en de governor bekijken op korte termijn hoe de samenwerking vorm tegeven.

Lees verder

Suriname

Video Report: Korps Suriname verkeersvrijwilligers

Geplaatst

op

door
Korps Politie Suriname
Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen

X