maandag 5 december 2022
23.8 C
Paramaribo
4.2 C
Amsterdam
3
(2)

Regering bestelt traangas

lees ook ...

Criminal trial on December 8: “We have followed the de...

The victims were traveling when we arrived at the dead end. Hugo Essed, the attorney representing the next of kin in the criminal trial from December 8, tells what transpired yesterday at the descente...

Suriname is op weg een politiestaat te worden. Dit is de zienswijze van NDP-assembleelid Stephen Tsang. Hij vroeg donderdag in het parlement waarom een openbare aanbesteding wordt gehouden voor het leveren van traangas voor het Korps Politie Suriname (KPS). KPS heeft bekendgemaakt dat het bestek van 10 tot en met 13 augustus verkrijgbaar is bij de afdeling Financiële Comptabele Begrotingszaken, tegen een vergoeding van SRD 500.

Het gaat om een openbare aanbesteding voor levering van traangas met bijbehoren. Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie zei dat de aankoop van traangas te maken heeft met de paraatheid van de veiligheidsinstituten en onder andere de Mobiele Eenheid van het KPS. “We weten namelijk niet wanneer er erupties kunnen optreden met betrekking tot de verstoring van de openbare orde. We zien vaker aankondigingen van acties op social media.”

Volgens assembleelid Melvin Bouva (NDP) voelen mensen zich geïntimideerd. Ook zei hij dat demonstraties veelal vreedzaam zijn geweest. Hij wil weten of er een aanleiding is om aan te nemen dat er niet vreedzaam zal worden betoogd.

Amoksi zei in zijn beantwoording dat bepaalde items tot de standaarduitrusting van de politie behoren. Hij gaf direct ook aan dat dit wereldwijd het geval is. Jarenlang zijn bepaalde benodigdheden niet aangeschaft.

De aanschaf van traangas wordt betaald uit de staatsbegroting.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

6 REACTIES

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRegering bestelt traangas