dinsdag 28 maart 2023
30 C
Paramaribo
7 C
Amsterdam
0
(0)

Regering bespreekt achterstallige zaken korpsen

lees ook ...

Minister Mac Andrew woont ‘earth hour campaign’ ...

Minister Steven Mac Andrew van het Ministerie van Ruimtelijke Ordening en Milieu heeft op uitnodiging van World Wildlife Fund (WWF Guianas) de Earth Hour campagne bijgewoond, die gehouden werd op zate...

De regering zal op 5 oktober achterstallige zaken van het Korps Politie Suriname (KPS), het Korps Brandweer Suriname (KBS), het Korps Penitentiaire Ambtenaren (KPA) en de Beveiliging en Bijstandsdienst Suriname (BBS) bespreken. Dit heeft minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie (Juspol) meegedeeld aan een vertegenwoordiging van het KBS, die bij hem op bezoek was. 

De minister onderkent dat er stagnaties zijn die ervoor zorgen dat zaken niet snel opgelost kunnen worden. Er zijn heel wat schakels die bewandeld moeten worden. Hij benadrukte dat het ministerie niet stilzit, maar constant aan het beuken is om zaken gedaan te krijgen waarop de medewerkers aanspraak maken.

Een brandende zaak onder de leden van het KBS betreft de kwestie van de medische voorzieningen. Vanuit het ministerie is aangegeven dat er een conceptovereenkomst in voorbereiding is. De verwachting is dat het Staatsziekenfonds (SZF) deze in de loop van de volgende week ter goedkeuring zal aanbieden aan Juspol, waarna de verwerking hiervan zal plaatsvinden.

Brandweercommandant Radjen Jakhari gaf met betrekking tot de aanschaf van uniform en andere uitrusting aan dat de toewijzingsbrieven reeds zijn goedgekeurd. Men zal nu overgaan tot het opstellen van de opleveringscontracten, waarna levering zal moeten plaatsvinden.

Er is door de brandweerleiding een voorstel gedaan over de voedingstoelage. Volgens directeur Operationele Diensten Olton Helstone zijn de bedragen in dit voorstel gunstiger dan door deze groep was aangedragen. “Ook hieraan wordt gewerkt”, verzekert minister Amoksi.

De bewindsman wil liever vandaag dan morgen oplossingen brengen in de omstandigheden waaronder de medewerkers van alle korpsen van het ministerie hun dienst moeten uitoefenen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRegering bespreekt achterstallige zaken korpsen