vrijdag 21 juni 2024
25 C
Paramaribo
17.7 C
Amsterdam
5
(4)

Regering beschermt rijke criminelen en vertrapt het arme volk (1)

lees ook ...

Braziliaanse verdachte aangehouden voor voertuigverduisterin...

De 39-jarige L.M een Braziliaanse staatsburger die illegaal in Suriname verblijft, is aangehouden door een gemengd team van de politie. Hij wordt beschuldigd van verduistering van een voertu...

De roof gaat door: men kan zien dat de activiteiten van het wegdragen van grote boomstammen rustig doorgaat en nu onder politiebegeleiding. Een jonge chauffeur zegt aan de reporter van D-tv dat Yokohama NV zijn baas is. Toen gingen de lampjes branden. De eigenaren van Yokohama kunnen zich wegens vermoedelijke cocaïnesmokkel niet vertonen in het buitenland.

We weten nu allemaal dat sommige maffia’s in Suriname belangen hebben en elke grote politieke partij sponsoren. Dit om hun belangen als dieven van het Surinaamse volk rustig door te laten gaan. Notabene worden zij nu ook nog door de overheid beschermd. De levens van met name de bosland en inheemse bewoners wordt niet belangrijk geacht.

Dit was vorig jaar ook te zien bij de overstromingsramp door ondeskundig beheer van de stuwdam. Dat zette dertien Saramaccaanse dorpen rond de stuwdam onder water. Vanuit dit staatsbedrijf en de regering is niet eens 10% van de schade aan hun huizen, werkplaatsen en kostgronden vergoed. Brunswijk die het ondergelopen gebied toen vanuit zijn helikopter liet filmen, had als enige commentaar: de mensen moeten uit het gebied verhuizen. Sranan Peyri wees er toen al op dat hij het vermoedelijk gemunt heeft op de grote goudaders die rond en in het stuwmeer voorkomen.

Cyanide gevaar
Nu ondervinden de Saramacaanse dorpen rond het stuwmeer weer gevaar, ditmaal wegens cyanide. Uit wat we op foto’s hebben kunnen zien toen de DC van Brokopondo en Brunswijk vlak daarna als vliegende reporter/ propagandist voor zich zelf ter plekke oriënteerde, kunnen we ons twee mogelijkheden voorstellen:
1. Chinese goud ondernemers gaan minimaal misdadig onverantwoordelijk om met cyanide. Waarom worden er dan geen maatregelen genomen om een ramp te voorkomen?
Ex VHP-er Pet Gajadien vertelde op Facebook dat de Chinese cyanide importeur de benedenverdieping van zijn handelspand aan de Gomperstraat al jarenlang gratis ter beschikking heeft gesteld van de Chinese afdeling van de VHP. Daarom komt er dus geen onderzoek of verbod op dit dodelijk vergif dat wordt gebruikt door Chinezen in de goudsector. Vervolg: een sinister scenario.      Afbeelding: Richenel Piemoe, politiek cartoonist

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

11 REACTIES

11 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRegering beschermt rijke criminelen en vertrapt het arme volk (1)