Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Regering belooft Coronie oplossing boedelvraagstuk

Geplaatst

op

Het Westen Van Suriname Is Door Een Delegatie Onder Leiding Van President Chan Santokhi Bezocht In Het Voorbije Weekend. Foto Cds

Het boedelvraagstuk in Suriname wordt opgelost. Althans dat is het streven van president Chan Santokhi en zijn regering. Het staatshoofd deed deze belofte zondag bij zijn bezoek aan het district Coronie. “In 2010 heb ik elf boeken geschreven om een oplossing te brengen in het boedelvraagstuk. We zijn nu in 2020. De wetten liggen nog steeds in DNA. We gaan ze oppakken en aanpassen waar nodig, want het boedelvraagstuk moet opgelost worden. Er zijn wettelijke voorzieningen hoe je dat moet oplossen,” zei de president.

Volgens de regeringsleider werkt het boedelvraagstuk belemmerend op projecten waarin geïnvesteerd kan worden. Daarom geniet dit probleem ook prioriteit bij hem. Ook de kwestie van personen die kort vóór de verkiezingen van 25 mei 2020 zijn aangenomen in overheidsdienst, geniet aandacht van het staatshoofd.

“Deze regering gaat iedere burger helpen die aan een baan is geholpen, al zijn ze een paar dagen voor de verkiezing in dienst genomen, maar geef ons de ruimte om de zaak te inventariseren. We zijn al bezig te inventariseren en als een aantal personen protesteert dat het al zeven maanden werkt en nog geen salaris ontvangt, dan moet ik toch kunnen onderzoeken op welke overheidsafdeling je vanaf februari ingetekend hebt. We gaan niemand het leven zuur maken. Iedereen die aanspraak maakt, zal in aanmerking komen,” zei president Santokhi in het district Coronie.

Culturu.com

2 Reacties
2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Michel
maandag 5 oktober 2020 12:10

Door de regering wordt zoveel beloofd.
Als je een perceel_id aanvraag, die de regering zelf heeft ingevoerd, duurt het meer dan een jaar en je hebt het nogsteeds niet.
Hier moet wat gaan gebeuren

Lunes Armand
maandag 5 oktober 2020 12:50

Beloven en willen doen is een dikke cultuur van elke regering. Dat maakt dat mensen huiverig worden bij beloften van een regering. Elke regering over de zelfde kam scheren is ook niet goed. Het zal goed zijn als de regering met “SMART” zijn plannen bekend maakt. Dit geeft Meer hou vast aan de bevolking voor het beoordelen van hen. Dat er hier en daar wat aanpassingen zullen zijn is duidelijk. Maar deze zullen niet buiten sporig moeten zijn. Beloven en geen “timeframe” aan verbinden is ook geen manier van doen. Het zal goed zijn om te beloven en aan te… Lees verder »Advertentie

Suriname

Augustus 2021 nieuwe veerboot voor verbinding Suriname en Frans-Guyana

Geplaatst

op

Franse Ambassadeur Antoine Joly

De nieuwe veerboot die de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana onderhoudt komt eind augustus 2021. Althans dat is de verwachting. Bij een werkbespreking tussen Suriname en Frankrijk vorige maand te Saint-Laurent-du-Maroni is dit onder andere naar voren gekomen.

Volgens de Franse ambassadeur Antoine Joly is toen ook gesproken over de bouw van de brug. Voor nu is de focus echter op de ingebruikname van de nieuwe veerboot. Na aankomst van de veerboot eind augustus 2021 volgt er dan eerst een testperiode van twee maanden.

Aan het veerbootproject inclusief havens aan beide zijden van de verbinding en onderzoek hangt een prijskaartje van € 10 miljoen. De financiering komt uit Europese fondsen € 3,5 miljoen, Frankrijk € 450.000, CNES € 250.000, de lokale regering van Frans-Guyana € 175.000 en Suriname € 625.000.

Joly vindt de brug over de Marowijnerivier een noodzaak voor de toekomst van de drie Guyana’s.

Culturu.com

 

Lees verder

Suriname

Financiële situatie bij SLM zorgwekkend

Geplaatst

op

Pz Tcr A340 Surinam Slm

Het bedrijf moet uit de rode cijfers. Dit heeft de president commissaris bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Rajen Pahladsing bekend gemaakt. De financiële situatie waarin het bedrijf verkeert is zorgwekkend.

De situatie kan alleen gered worden als het personeel, directie, RvC en de regering in een richting kijken. Het halen van het bedrijf uit de rode cijfers, zal een taak zijn op zich.

De regering is geïnformeerd over de stand van zaken die spelen bij het bedrijf. Er zal samen met de regering gewerkt worden aan een plan dat de SLM zal helpen op eigen benen te staan. Dit zal over twee weken af moeten zijn.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen