dinsdag 7 februari 2023
25.2 C
Paramaribo
3.1 C
Amsterdam
0
(0)

Regering bekijkt herstelplan SLM

lees ook ...

Jogi pleit voor sluitingstijden bedrijven

De districtscommisarissen hebben zonder enig overleg met het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport de sluitingstijden van winkels vervroegd, terwijl men nu toerisme wil stimuleren. Volksverte...

Een regeringsdelegatie bestaande uit minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT),  President Chandrikapersad Santokhi,  vicepresident Ronnie Brunswijk en minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS), had recent een gesprek met de CEO van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) Paul de Haan, over het gezond maken van de onze national Carrier en de financiele onderbouwing daarvan. Partijen komen binnenkort weer bij elkaar, waarbij de leiding van de SLM de opgevraagde informatie aan de regering zal presenteren.

Het financiële plaatje dat met het herstelplan van de maatschappij gepaard gaat is door de delegatie bestudeerd. Minister Jubithana geeft aan dat dit plan moet passen binnen de mogelijkheden die er zijn. Verder moeten los van het financiële gedeelte,  ook  andere kanten van de zaak bekeken worden: “Hoe gaat het bedrijf zich verder opstellen en wat zijn de beleidsgebieden die verder aangepakt moeten worden om het bedrijf gezond te maken”. Het bestaansrecht van de SLM werd ook ter discussie gesteld. “Praten over redden van het bedrijf betekent dat je daarop een work force moet gaan creëren, één die afgestemd is op het commerciële, het weer solvabel maken van het bedrijf”, legt de bewindsman verder uit.

De minister zegt over het te nemen besluit dat alles op een rijtje gezet moet worden om een goed besluit te nemen. “De regering heeft reeds aangegeven de SLM te zullen redden, maar natuurlijk moet dat op een verantwoordelijke manier waarbij wordt gekeken naar de kansen die er zijn”. De aanpak mag niet gebaseerd zijn op het sentiment, maar op het verdienmodel dat thans door de directie wordt gepresenteerd alsook de mogelijkheden daarbinnen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRegering bekijkt herstelplan SLM