maandag 8 augustus 2022
26.6 C
Paramaribo
16.6 C
Amsterdam
0
(0)

Regering: ‘Aanpassing brandstofprijs gebaseerd op wereldmarktprijs’

lees ook ...

SURINAM AIRWAYS RECOVERY PLAN

The SLM in Suriname has just reported that the ‘Arena Group’ is the new name under which the services provided by the well-known SurAir Cargo, SurAir Catering and SurAir Ground Services will be offere...

De regering was genoodzaakt de brandstofprijzen aan te passen. Dit vindt zoals gebruikelijk een keer in de maand plaats en altijd op basis van het gewogen gemiddelde van de marktprijs de afgelopen maand. Ook deze maand zijn de benzineprijzen bijgesteld.

Voor diesel gaat de prijs bij de pomp bij GOw2 van SRD 17.95 naar SRD 18.90. Dat is een stijging met 95 cent. Voor een liter ongelode brandstof moet in plaats van SRD 17.45 nu, SRD 18.44 worden neergeteld. Dat is een stijging met 99 cent voor een liter.

De stijging in de pompprijs voor februari is het gevolg van de ontwikkelingen in de internationale olieprijs. Deze is gestegen van USD 71.56 per barrel in december naar USD 82.61 per barrel in januari. Deze 15% stijging vertaalt zich in een pompprijsstijging van rond de 6%.

Binnen de gemeenschap is geschokt gereageerd op de aanpassing van de prijzen aan de pomp. Deze verhoging zal doorwerken in de prijzen in de winkels. Menigeen vraagt zich af hoe verder, omdat er binnenkort nog meer prijsaanpassingen zullen komen, zoals die voor elektriciteit.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRegering: 'Aanpassing brandstofprijs gebaseerd op wereldmarktprijs'