woensdag 31 mei 2023
24.2 C
Paramaribo
12.8 C
Amsterdam
0
(0)

Regering aan tafel met bond Telesur

lees ook ...

President Santokhi pleit voor intensieve samenwerking met Ar...

President Chandrikapersad Santokhi staat achter een intensieve samenwerking met Argentinië. Tijdens de 213e herdenking van de Meirevolutie op  25 mei 2023 gaf het staatshoofd aan dat diplomatie een pr...
Waarnemend president Ronnie Brunswijk heeft de werknemersbond van Telesur vanmiddag ontvangen voor een onderhoud. Afgestemd is dat de regering zal overgaan tot de benoeming van een lid van de vakbond bij Telesur in de Raad van Commissarissen. Daarnaast wordt de roep van de bond om alle contracten met consultants te beëindigen, serieus genomen.
Het standpunt van de regering zal vrijdag in een algemene ledenvergadering aan de leden worden voorgehouden door het bondsbestuur, onder leiding van Harvey Panka. Daar wordt bepaald wat de bond zal doen met de huidige acties. Na de vergadering zal de regering weer om de tafel gaan met de bond, meldt het Directoraat Volkscommunicatie. 
 
De vakbond heeft de regering ook gewezen op het uithollen van Telesur sinds zes jaar terug. Gevraagd wordt naar eventueel gerechtelijk onderzoek. Brunswijk geeft aan dat als het nodig is om de zaak in te dienen bij het Parket van de procureur-generaal daarvoor niet geschroomd zal worden.
Bij het gesprek met de bond waren ook aanwezig: de ministers Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken en Rishma Kuldipsingh van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken, de voorzitter van De Nationale Assemblee, Marinus Bee en coalitiefractieleider Asis Gajadien.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRegering aan tafel met bond Telesur