woensdag 17 augustus 2022
31 C
Paramaribo
19.6 C
Amsterdam
0
(0)

Regens zorgen voor onheil in het binnenland

lees ook ...

Talentontwikkeling bij basketbal academy

De Basketbal Academy Suriname (B’B’ Academy Suriname) is op zaterdag 13 augustus 2022 officieel geproclameerd en ging gepaard met een introductiedag en demonstratie training in de sporthal van het Mr....

De aanhoudende regens zorgen voor onrust in het binnenland. Dorpen aan de Boven-Suriname, de Tapanahony en de Lawa kampen nu met veel wateroverlast. “Het is nu nog te doen maar niemand weet hoe lang de regen zal aanhouden en hoe hoog het water nog zal stijgen” aldus bootsman Rinaldo Asodanoe van Atjoni. Het heel land heeft extreme neerslag gekregen. Het Tepugebied kent de hoogste meting en wel 106,9 milimeter.

Rivieren staan op het punt uit hun oevers te treden overal. De dorpen Guyaba en Pikin Slee hebben al hiermee te kampen. Een winkelpand en een wachtruimte van het ministerie van Transport Communicatie en Toerisme op Atjoni zijn hebben nu veel wateroverlast. “De cashpoint-pinautomaat en de honderden zonnepanelen in Guyaba zijn op centimeters verwijderd van het stijgend water”, deelt Asodanoe mee.

Leerkrachten van de openbare school Godo verwachten dat het rivierwater binnenkort de onderwijzerswoningen en schoolgebouwen zal bereiken, als dit doorgaat. Volgens de Meteorologische Dienst Suriname heeft de regen met het natuurverschijnsel La Niña te maken. Daarom is meer neerslag dan normaal. “Dit is niet alleen in Suriname het geval maar ook in andere landen in de regio en de rest van de wereld”, aldus de meteoroloog.

“We zitten nu eigenlijk nog in de kleine droge tijd”, zegt de meteoroloog Samijo. De regentijd zou binnenkort moeten aantreden, maar er is geen hoop op minder neerslag.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRegens zorgen voor onheil in het binnenland