donderdag 30 maart 2023
31 C
Paramaribo
13.1 C
Amsterdam
0
(0)

Regels en wetten Besluit Bevolkingsregister aan herziening toe

lees ook ...

Howard Komproe en Ronny Ormskirk binnenkort in Theater Zuidp...

De Line-up is bekend en dat belooft heel veel goeds. Kom lekker op je zondagmiddag genieten van een comedyshow met onder andere kleinkunstenaar en televisiepersoonlijkheid Ruud Smulders, stand-up pion...

De regels en andere relevante wetten die voortvloeien uit het Besluit Bevolkingsregister, voldoen niet meer aan de hedendaagse realiteit en zijn daarom dringend aan herziening en aanpassing toe. Daarom heeft minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (Biza) vrijdag twee commissies geïnstalleerd. Het gaat om de Commissie Evaluatie en Wijziging wetgeving Bevolkingsregister en de Commissie Burgerlijke Stand.

De wijziging van deze wetten ligt reeds geruime tijd op het bord van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB), dat ook het voorstel heeft gedaan om deze commissies in te stellen. Beide commissies worden voor een jaar ingesteld en bestaan uit deskundigen van het ministerie.

Eerder dit jaar werd reeds bekend, dat de Bevolkingsadministratie een nieuw volksadministratiesysteem krijgt, waarbij de overheid aan de hand daarvan geholpen zal worden aan nieuwe datasystemen. Mede gelet op het feit dat het bevolkingsregister dit jaar een eeuw bestaat zal de tweede commissie zich voornamelijk richten op de wijziging van de wetgeving Burgerlijke Stand, zodat deze kan voldoen aan de hedendaagse ontwikkelingen.

Volgens minister Somohardjo is er veel werk aan de winkel en vertrouwt hij op de deskundigheid van de commissieleden om het tot een succesvol eind te brengen.

De commissie ‘Bevolkingsregister’ wordt geleid door Ida Gonsalves Jardin de Ponte. Ze krijgt ondersteuning van de juristen Saheeda Karamit en Maitri Lalé, Doreen Terborg (coördinator Bureau voor Burgerzaken), Nasiah Hassankhan (Hoofd Nationaliteiten), Michael Kromodimedjo (coordinator ICT, Inspectie en Geautomatiseerde Bestanden), Anton Paal (Materie deskundige) en Shantia Kowlesar (Biza).

In de commissie ‘Burgerlijke Stand’ is Natasha Wong-Swie-San de voorzitter en wordt ze ondersteund door, Orlando Kuisch (coördinator Burgerlijke Stand), Soenita Ajodhia (Jurist), Vishaal Oedit (Hoofd Automatisering), Renu Dhanes (Hoofd Aanvulling en Verbetering), Farsia Habieb (Biza) en Rolenski Djojotani.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRegels en wetten Besluit Bevolkingsregister aan herziening toe