maandag 24 juni 2024
30 C
Paramaribo
16.1 C
Amsterdam
0
(0)

Regelgeving voor e-bikes in het verkeer op komst

lees ook ...

Focus op personeelsbeleid en digitalisatie tijdens regerings...

In de recent gehouden Regeringsraadvergadering onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi stonden grondconversie, gezondheidszorg en personeelsbeleid centraal. Op woensdag 19 juni ...

Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie heeft aangekondigd dat er binnenkort regelgeving komt voor het gebruik van e-bikes in het verkeer. Dit maakte hij bekend voor aanvang van de Raad van Ministers gisteren. De minister gaf aan dat de conceptwet al in de Raad van Ministers is behandeld en doorgestuurd naar de Staatsraad voor advies.

Vervolgens zal de Staatsraad de wet doorgeleiden naar De Nationale Assemblee voor openbare behandeling. Naast de nieuwe e-bike regelgeving, ging de minister ook in op het zero tolerance beleid. Minister Amoksi benadrukte dat de uitvoering van de operatie zero tolerance en het werk van buurtmanagers onder leiding van inspecteur Henry Kia extra strak zal worden aangepakt.

Buurtmanagers zijn actief in hun buurten door middel van communicatie, adviezen en voorlichting, samen met de Narcoticabrigade en de Jeugdpolitie, om zo een gecoördineerde aanpak in alle buurten te waarborgen. Een andere belangrijke kwestie die de minister besprak, betreft de personen die zijn geslaagd voor hun rijexamen maar nog niet beschikken over hun rijbewijs.

Amoksi heeft hierover al gesprekken gevoerd met de Korpschef en benadrukte dat geslaagden geen strookjes moeten krijgen, maar een daadwerkelijk rijbewijs. Als tijdelijke oplossing is voorgesteld om ‘blauwe rijbewijzen’ uit te geven.

“Maar dat wil niet zeggen dat we ook niet de e-rijbewijzen willen uitgeven. Er kunnen kleine problemen en uitdagingen zijn, maar die worden opgelost. De politie moet geen strookjes uitgeven aan de mensen, dat is geen rijbewijs,” aldus de minister.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRegelgeving voor e-bikes in het verkeer op komst