vrijdag 31 maart 2023
24.4 C
Paramaribo
10.5 C
Amsterdam
0
(0)

Rede maandenlange uitstel zaak Hoefdraad onduidelijk

lees ook ...

The decision of the Constitutional Court regarding the elect...

On March 23, 2023, the National Assembly's committee on electoral laws convened. The Constitutional Court's ruling on the electoral rules was considered at this meeting. It was requested that the C...

Op 29 juli zouden alle rechtsprocessen in de zaak rond de Centrale Bank van Suriname in behandeling worden genomen. Deze zittingen zijn op die dag afgelast. De zaak van Hoefdraad is verschoven naar 5 november. Volgens een bron zijn er bij de rechterlijke macht  “bijzondere onvoorziene omstandigheden” opgeworpen.

Eerder had het Openbaar Ministerie (OM) tegen de ex-bewindsman een gevangenisstraf van twaalf jaar geëist, alsook een geldboete van SRD 500.000,- of nog één jaar celstraf. De advocaat van Hoefdraad Irene Lalji had eerder gesteld, dat wanneer in die hoge beroepszaak blijkt dat de in staat van beschuldigingstelling van haar cliënt onterecht zou zijn, de strafzaak geen ‘case’ meer zou mogen zijn voor het OM.

De zaak van ex-governor Robert van Trikt en zijn zakenpartner Ashween Angnoe gaat door op 12 augustus.  In de oorspronkelijke dagvaarding heeft  de kantonrechter   geweigerd een wijziging aan te brengen in de oorspronkelijke dagvaarding. Die wijziging hield in dat Van Trikt ook nog ervan wordt beschuldigd deel te hebben genomen aan een criminele organisatie.

Bronnen vermelden dat wanneer in augustus deze zaak wordt voortgezet, de rechter het OM wel in de gelegenheid zal stellen om te komen met een nieuwe dagvaarding, waarin deze zaken wel zijn opgenomen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRede maandenlange uitstel zaak Hoefdraad onduidelijk