woensdag 7 juni 2023
24.4 C
Paramaribo
11.3 C
Amsterdam
5
(2)

Recyclingproject van het ministerie van Defensie

lees ook ...

OW requests that the neighborhood clean its own gutters in f...

The Ministry of Public Works (OW) had said that the manual maintenance of channels and discharges would begin in 2021. This choice was made in response to rising prices, a sustainable policy, and a de...

Het project ‘Think green, act green’ is op donderdag 10 maart officieel gelanceerd door Defensieminister Krishnakoemarie Mathoera, samen met directeur Iwan Hasnoe van Amazona Recycling Company N.V. (Amreco). Met dit recycling project wil het ministerie van Defensie attitudeverandering brengen betreffende het milieu.

Het project is een initiatief van de bewindsvrouw zelf in samenwerking met Amreco en staat in het kader van het beschermen en behouden van het milieu. Minister Mathoera kwam tot het besluit voor samenwerking met Amreco nadat zij een bezoek had gebracht aan dit recyclingbedrijf.

Directeur Hasnoe zet zich ervoor in om vooral het petflessenprobleem in Suriname tot het verleden te doen behoren. Samen met het departement wil hij de Surinaamse burger bewustmaken van het belang van recyclen. “Er kan geld mee worden verdiend, maar het bedrijf kan het niet alleen”, geeft de directeur aan. Zowel directeur Hasnoe als minister Mathoera bevestigt dat Amreco veel meer kan doen, maar de middelen daartoe ontbeert.

De hoop wordt uitgesproken dat het initiatief van het ministerie van Defensie wordt opgevolgd en dat de stap wordt gezet naar het plaatsen van meer recycle containers op verschillende locaties. Er zijn vuilscheidingsbakken geplaatst op de terreinen van het ministerie van Defensie, de Memre Buku Kazerne en Kazerne Noord. Deze bakken zijn gesponsord door Amreco.

De werkgroep die met het project belast was vanuit het ministerie, bestond uit Kapitein Geëerd, Luitenant Ramdas, Kapitein Hiwatt en Faisel Rasoelbaks. Met de slogan ‘Reuse, Reduce Recycle’ wil minister Mathoera het daarnaartoe leiden dat de militairen en het burgerpersoneel van Defensie een voorbeeld geven aan de samenleving om te beginnen met het bewust scheiden van afval. Deze attitude zal zich moeten uitbreiden naar de gehele samenleving.

De bewindsvrouw riep de leiding van de kazernes op om erop toe te zien dat elke petfles zowel papier, plastic als karton terechtkomt in de daartoe bestemde container. Ook zullen zij er op moeten letten dat alleen afval dat niet gerecycled kan worden, door de vuilophaaldienst wordt opgehaald. “Dit project staat en valt met de houding van de militairen en het burgerpersoneel die op onze instanties werken”, voegt minister Mathoera eraan toe.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRecyclingproject van het ministerie van Defensie