dinsdag 7 februari 2023
25.2 C
Paramaribo
3.1 C
Amsterdam
5
(1)

Recruten KPA zijn ontevreden over korpsleiding

lees ook ...

GOw2 kan markt “ruim voorzien” van brandstof

Marketing Asset Manager, Marc Refos van GOw2 zegt desgevraagd, dat zijn maatschappij voldoende brandstof heeft, zolang men normaal wil tanken. SOL levert nu veel minder. De leverancier wenst nu contan...

De nieuwe lichting van het Korps Penitentiaire Ambtenaren (KPA) is sinds 2020 in opleiding. Zij voelen zich benadeeld door Regillio Blijd en overige leidinggevenden, omdat zij nog steeds niet officieel tot de dienst toegelaten zijn.

Rekruten willen uit vrees voor rancune anoniem blijven. Er was afgesproken, dat zij uiterlijk december 2020 beëdigd zouden worden. De pandemie onder andere  heeft dat belemmerd. “We begrijpen dat er covid is, maar het duurt echt te lang. We zijn nu al bijna twee jaar bezig en hebben nog geen duidelijkheid wanneer we worden beёdigd” zegt men.

De rekruten hebben slechts drie van de zes modulen afgerond. De  training is meerdere keren onderbroken. Het duurt de pupillen te lang en zij willen daarom graag een verkorte opleiding. Een brief met hun voorstellen naar korpshoofd Blijd is tevergeefs geweest. “Hij heeft geen open oor voor ons. Er is niemand die voor ons opkomt”, aldus de teleurgestelde rekruten..

Zij horen nog niet bij de bond, waardoor deze niet voor hen kan opkomen. Deze lichting rekruten overweegt  de bemiddeling van vicepresident Brunswijk te vragen. Ondanks zij nog niet zijn beëdigd worden deze rekruten wel ingedeeld in het werk. “Wij moeten het werk doen en de penitentiaire ambtenaren zitten gewoon te kijken. Maar we mogen niets zeggen. We worden uitgebuit ” vertellen zij

De rekruten ontvangen SRD.2000,- per maand en vinden dit weinig. “Alles wordt duur in de winkel, het geld dat we krijgen is niet genoeg “, aldus de rekruten.  KPA-woordvoerder Wendel Pinas zegt dat het inzetten van rekruten erbij hoort. Het is bedoeld om vaardigheden van het werk te leren. Pinas erkent dat de opleiding langer duurt  dan normaal. De coronapandemie is volgens hem de boosdoener.

“Het ministerie is nu samen met de korpsleiding bezig mogelijkheden te zoeken om deze opleiding heel snel af te ronden. Het gaat om meer dan tachtig mensen en je kan door Covid-19 niet iedereen in één lokaal onderbrengen,” legt de woordvoerder uit.

 

 

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRecruten KPA zijn ontevreden over korpsleiding