donderdag 30 maart 2023
30 C
Paramaribo
11.1 C
Amsterdam
0
(0)

Recreatieoorden nog steeds gesloten

lees ook ...

Foodbasket, een manier om de armoede minder schrijnend te ma...

Op 28 mei 2022 lanceerde Food Basket, in samenwerking met The Community Hub, de opening van zijn tweede filiaal. Het eerste filiaal staat op het Veerplein te Meerzorg Commewijne. Het tweede filiaal st...

Tot grote verbazing van velen mogen de recreatieoorden nog niet open voor het publiek. De verbazing is nog groter, omdat scholen en kerken wel open mogen. Zeker Sherida Mormon, directeur van Mets Travel en Tours die uitbater is van Colakreek in het district Para, is vol ongeloof. De oorden roeren zich, omdat zij vrijdag hoorden dat de horeca open mag terwijl die maatregel niet voor hun geldt.

De Stuurgroep Para Oorden heeft vrijdag een brief gericht aan de minister van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) Albert Jubithana met als onderwerp ‘openstelling oorden’. Daarin stelt de groep dat gelet op het gelijkheidsbeginsel, de recreatieoorden ook meteen opengesteld moeten worden.

In de brief wordt onder andere aangegeven, dat de recreatieoorden veel ruimere openlucht locaties zijn, waarbij bewezen is dat kans op besmettingsgevaar miniem is en zeker met de handhaving van de reeds goedgekeurde protocollen voor deze sector.

Recreatieoorden vinden dat zij een van de eerste sectoren horen met de door OMT goedgekeurde Covid-19-preventie-protocollen. ‘Wij hebben ons aan de maatregelen gehouden’, stelt de organisatie.

Er moet volgens Mormon continu geconcurreerd worden met de privé-oorden in Para, die wel opengaan. Er is niemand die optreedt. Mormon vreest dat personeel dat goed is en hart heeft voor de toerismesector ergens anders zijn heil zal zoeken.

Onderzoek van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven heeft ook aangetoond, dat de toerismesector de meeste klappen heeft gehad van de Covid-19-pandemie in Suriname.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRecreatieoorden nog steeds gesloten