Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Recreatieoorden in Suriname dit weekend weer open

Geplaatst

op

Er Zal Hard Opgetreden Worden Tegen Eigenaren Van Recreatieoorden Die Regels Naast Zich Neerleggen. Foto Bic Para

Voor vele burgers is de aankondiging van de opening van de recreatieoorden een opluchting. Vooral omdat het nog vakantie is. Vanaf komend weekend mogen de recreatieoorden in Para weer open voor het publiek met inachtneming van de COVID-19-protocollen. Er is dinsdag in verband met de heropening door de stuurgroep van belangengroep Recopa, te Overbridge, een trainings- en voorlichtingssessie voor de recreatieoordhouders van Para.

Op deze meeting zijn de COVID-protocollen nader belicht. Later vandaag is er een meeting tussen de districtscommissaris van Para, Marlene Joden en de diverse handhavende en of toezichthoudende instanties en de recreatieoordhouders. Door vertegenwoordigers van de belangengroep Recopa zijn de recreatieoordhouders gewezen op hun gedeelde verantwoordelijkheid om zaken in goede banen te leiden voor met name de resterende vakantieperiode.

De versoepeling van de COVID-maatregelen is zondag aangekondigd door president Chan Santokhi. Diverse sectoren worden in de gelegenheid gesteld om hun activiteiten volgens het nieuwe normaal wederom op te starten. De heropstart van de diverse sectoren is geconditioneerd, waarbij de protocollen zoals goedgekeurd door het Outbreak Management Team, strikt zullen moeten worden nageleefd en gehandhaafd.

De stuurgroep van Recopa had eerder al een eigen concept aan protocollen ontwikkeld en aangeboden aan het ministerie van Volksgezondheid voor nadere beoordeling en goedkeuring. De goedkeuring van de bijgewerkte protocollen kwam vorige week. Samen met diverse actoren uit de sector is gewerkt aan protocollen, die landelijk als leidraad gelden voor recreatieoorden en resorts.

Culturu.com

1 Reactie
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Rangoe pasi
vrijdag 18 september 2020 11:00

Dan gaat het behoorlijk druk zijn de komende weekenden.Advertentie

Suriname

Archieven professor Ooft nu bij Nationaal Archief Suriname

Geplaatst

op

Nas Directeur Rita Tjien Fooh Bekijkt De Docmenten Van Professor Coen Ooft.

Op de 100ste geboorte dag van prof. mr. Coen Ooft, werd aan het Nationaal Archief Suriname (NAS) enkele archiefstukken die hij na zijn overlijden heeft achtergelaten, overhandigd. Deze overhandiging vond op 21 oktober  plaats, door een van zijn 8 kinderen, Frank Ooft. De overhandiging werd ook in het kader van 45 jaar Staatkundige onafhankelijkheid van Suriname gedaan. Professor Ooft is ook voorzitter en lid van de Staten van Suriname, thans De Nationale Assemblee, geweest.

Hij heeft volgens directeur NAS, Rita Tjien Fooh, een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de Surinaamse natie. Daarom wordt het gebaar van zoon Frank bijzonder op prijs gesteld. Verder gaf zij aan dat het een belangrijke nalatenschap is en daarom gedeeld moet worden met de totale Surinaamse bevolking. Zij roept hierbij het publiek, in het kader van 45 jaar Staatkundige onafhankelijkheid, op om onderzoek te doen naar wat onze verworvenheden zijn vanaf de onafhankelijkheid. Het overdrachtsdocument wordt op een ander moment getekend.

In 1963 werd Ooft minister van Economische Zaken in het kabinet onder leiding van Johan Pengel. Tijdens het eerste kabinet- Arron, 1973-1977, werd hij wederom minister, maar toen van Binnenlandse Zaken. Hij heeft boekwerken geschreven, waaronder constitutioneel recht van Suriname en kort begrip van de Staatsinrichting van Suriname. Zijn afstudeerscriptie als drs. was ‘Contouren van het constitutioneel recht van Suriname’.

Ooft heeft gewerkt als hoogleraar staats- en administratief recht aan de Anton de Kom Universiteit en was medeopsteller van de Surinaamse grondwet van 1987, welke bij referendum werd aangenomen. Na de Tweede Wereldoorlog heeft Ooft voor het dagblad ‘Het nieuws’, beschouwingen geschreven. Professor Ooft is ook medeoprichter geweest van Progressieve Surinaamse Volkspartij (PSV).

Merkwaardig is dat Ooft zich ook bezighield met grensbepalingen. Een van de overhandigde documenten gaat ook over de grensgebieden. Zoon Frank hoopt dat deze documenten kunnen helpen bij het bouwen van de bruggen over de Corantijn- en Marowijne rivier. Er zijn ongeveer 15 boeken geschreven over Staatsinrichting door Professor Ooft. Ooft stierf op 85-jarige leeftijd.

Culturu.com

Lees verder

Misdaad

Verdachte van moord aangehouden

Geplaatst

op

20201023 182424

De Recherche van Regio Midden, het Regio Bijstand Team Midden(RBTM) en de Criminelen Inlichtingen Unit (CIU) van de politie hebben de handen in elkaar geslaagden en hebben op vrijdag 23 oktober de 58-jarige van moord verdachte Marius H. opgespoord en aangehouden.

Marius H. wordt ervan verdachte zijn 31-jarige levenspartner Sarina Uhlenbeek van het leven te hebben beroofd op vrijdag 14 augustus van dit jaar. Deze voortvluchtige verdachte is aangehouden in een bosschage achter zijn woonadres in de Santopolderweg . Marius H. heeft toegegeven dat hij Sarina Uhlenbeek om het leven heeft gebracht. Hij zal waarschijnlijk door de politie in verzekering worden gesteld na overleg met het Openbaar Ministerie. – culturu.com

Lees verder

Meest gelezen