Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Recreatieoorden in Suriname blijven gesloten

Geplaatst

op

Recreatieoord. Foto Bic Para

Surinamers kunnen nog geen gebruikmaken van de recreatieoorden. Er is in overleg met de districtscommissarissen besloten om deze plekken nog gesloten te houden, zeker de oorden in de risicogebieden, met name bij de grenzen. Volgens directeur Toerisme van het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme (HI en T), Rachel Koningsbloem-Pinas, zal spoedig worden bekendgemaakt wanneer de recreatieoorden worden opengesteld.

Voor de touroperators en -gidsen geldt dat die city tours in Paramaribo mogen houden, voor groepen niet groter als tien personen, met inachtneming van alle COVID-19- richtlijnen. De entertainmentindustrie mag vooralsnog geen grootschalige evenementen waar grote groepen mensen op afkomen, organiseren. Het aantal van vijftig personen op een locatie mag niet overschreden worden.

Op de samenleving zal een beroep worden gedaan mede controle te helpen uitoefenen en kan men alle waargenomen misstanden doorgeven via de klachtenlijn van het ministerie op het nummer 1940. Directeur Koningsbloem-Pinas riep de samenleving op om niet in oude gewoonten te vervallen, aangezien de oude situatie niet meer bestaat. “Bedrijven hebben de moeilijke taak de juiste balans te vinden tussen het economisch belang en ons allen gezondheidsbelang”, zegt de HI en T-functionaris.

Culturu.com

2 Reacties

2
Reageer op dit artikel

1000
Jansen

Maar er is toch geen Corona.? Waarom nog alles dicht.? Liegbeesten daar. Vertrouw geen nieuws uit Suriname.

Martine

Mensen hebben geen corona gooi de boel openAdvertentie

Suriname

Brug Stolkertsijver gesloten om toename COVID-19 in Suriname

Geplaatst

op

Corona Virus

De orde- en veiligheidsmaatregelen om verspreiding van het COVID-19-virus tegen te gaan, worden verscherpt. Ingaande vandaag is de brug te Stolkertsijver gesloten voor in- en uitgaand verkeer.

Het COVID-19 Crisis Management Team monitort de recente toename van positieve coronagevallen nauwgezet om zo goed als mogelijk controle te hebben over de situatie.

In Suriname zijn er gisteren twee personen positief getest op het COVID-19-virus, waardoor het aantal COVID-19-positieven komt op 14. Het land telt nu 4 actieve gevallen en 331 personen zijn in quarantaine. Een persoon is overleden, terwijl 9 genezen zijn verklaard.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Binnen enkele uren 14de COVID-19-geval in Suriname

Geplaatst

op

Corona Virus

Voor vandaag alleen zijn twee personen positief getest op het COVID-19-virus. Enkele dagen terug was er ook al een geval. De teller positief geteste personen in Suriname staat op 14. Details over de laatste patiënt zijn niet bekend.

Een persoon uit Albina is op 27 mei positief getest op het virus. De situatie van de 13de persoon is stabiel. Hij is overgebracht naar het Regionaal Ziekenhuis Wanica. De afdeling epidemiologie is nu bezig met verdere contact tracing van deze twee personen. 

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen