maandag 27 maart 2023
26.1 C
Paramaribo
3.2 C
Amsterdam
4
(1)

Recreatieoorden moeten opnieuw vergunning vragen

lees ook ...

Velddag in proeftuin met gemengde teelt te Saramacca

De wetenschapper Rawieskoemar Chatterpal Msc van het Centrum voor Landbouwkundig Onderzoek in Suriname (CELOS) heeft aan ongeveer twaalf boeren uit verschillende districten informatie verstrekt over h...

De exploitanten van recreatieoorden moeten opnieuw toestemming en goedkeuring aanvragen bij de districtscommissaris van Para voor het uitbaten van hun recreatieoord. Deze regel geldt nu ook voor de privé oorden met een badplaats. Na aanvraag gaat men door een traject van controle op naleving van de geldende voorwaarden, die de veiligheid en hygiëne van bezoekers kunnen waarborgen.

Alle geldige toestemmingen van de recreatieoorden vervallen op 14 augustus 2021. Het commissariaat stelt de oorden in de gelegenheid om vanaf dinsdag 27 juli tot en met vrijdag 07 augustus nieuwe toestemming aan te vragen. Na aanvraag zullen de verschillende veiligheidsdiensten; de brandweer, politie, bestuursdienst, het Bureau voor Openbare Gezondheidzorg (BOG) en de Maritieme Autoriteit Suriname (MAS) de oorden aandoen om richtlijnen te geven voor veiligheid en hygiëne.

Het Outbreak Management Team (OMT) geeft aan dat de oorden, vanaf zaterdag 24 juli 2021, onder covid-protocollen hun deuren weer mogen openen. De COVID-brigade van het Korps Politie Suriname en de bestuursdienst, zullen controle doen op de naleving van deze protocollen. Er zullen vooralsnog geen vergunningen worden verstrekt voor openbare vermakelijkheden op de oorden.

De aanwezigheid van getrainde en geüniformeerde lifeguards en een bemande EHBO-post is een verplichting op elk oord. In alle kreken en badplaatsen moeten diepte latten worden aangebracht waarop de diepte af te lezen is en hygiënisch verantwoorde voorzieningen. Wie niet over toestemming en goedkeuring beschikt, mag geen bezoekers ontvangen. Per 14 augustus 2021 wordt de lijst van de goedgekeurde oorden gepubliceerd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRecreatieoorden moeten opnieuw vergunning vragen