zaterdag 18 mei 2024
23.4 C
Paramaribo
19.7 C
Amsterdam
4.5
(2)

Recordhoeveelheden drugs in beslag genomen in Suriname: ruim 671.000 gram cocaïne

lees ook ...

SPWE training voor marktventers Leiding 11A

De Stichting Productieve Werkeenheden (SPWE) is in samenwerking met de stichting Agrarische Ontwikkeling Leidingen en Omstreken (AOLO) gestart met de ‘Basic entrepreneurship, Food Packaging and labell...

Bij een recente persconferentie, georganiseerd door de leiding van het Korps Politie Suriname (KPS), heeft inspecteur van politie Milton Bisschop gezegd dat Suriname aanzienlijke vooruitgang boekt in de strijd tegen drugscriminaliteit. Tussen januari 2024 en heden zijn indrukwekkende hoeveelheden drugs in beslag genomen, wat een krachtige klap toebrengt aan illegale drugshandel in het land.

Gedurende deze vier maanden werden in totaal 671.264 gram cocaïne in vaste vorm en 18.663 milliliter cocaïne in vloeibare vorm in beslag genomen. Daarnaast werden 4.603 XTC-tabletten, 37.137,03 gram hasj, 114.700,03 gram marihuana en 64,12 gram Crystal Meth in beslag genomen. Deze indrukwekkende cijfers illustreren de vastberadenheid van de Surinaamse autoriteiten om de drugshandel te bestrijden.

Deze operaties hebben geleid tot de verzending van 61 dossiers naar het Openbaar Ministerie, waarbij 51 verdachten zijn aangehouden en in verzekering gesteld. Onder hen bevinden zich 10 verdachten in de SLM-zaak, waarbij één verdachte reeds in vrijheid is gesteld. Het onderzoek naar deze zaken loopt nog steeds, wat aantoont dat de autoriteiten vastbesloten zijn om de verantwoordelijken voor drugshandel ter verantwoording te roepen.

Inspecteur Bisschop benadrukte ook het belang van het aanpakken van voortvluchtige verdachten, waarbij enkele verdachten reeds zijn opgenomen op de opsporingslijst na overleg met het Openbaar Ministerie. Dit is een essentiële stap in het verzekeren van gerechtigheid voor de slachtoffers van drugshandel.

Naast repressieve maatregelen heeft de Narcoticabrigade ook de preventieve inspanningen geïntensiveerd, met aandacht voor voorlichting over nieuwe drugssoorten en het digitaliseren van preventiecampagnes. De focus ligt ook op het onderwijzen van studenten en de bredere gemeenschap over de gevaren van drugsgebruik en -handel.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRecordhoeveelheden drugs in beslag genomen in Suriname: ruim 671.000 gram cocaïne