donderdag 8 december 2022
30.2 C
Paramaribo
2.4 C
Amsterdam
5
(1)

Record aan Covid-positieven op laatste dag in augustus

lees ook ...

Compositie Rudi en Eunice Fernand winnaar Suripop

De 21e editie van Suripop is gewonnen door Rudi en Eunice Fernand. Hun compositie, Dya Mi De, is vertolkt door Naomi Sastra. Daarnaast heeft zij ook de prijs voor Beste Performer gewonnen. De tweede b...

Op de laatste dag in augustus zijn er 326 mensen positief getest op het Covid-19-virus. Dit is ook het hoogste aantal besmettingen voor augustus. Van de 754 burgers bij de swabunits testten 326 positief. Het percentage positieven is 43,24. Het totaal aantal besmettingen is nu 29.293. 

Er zijn dinsdag ook drie personen overleden. Het sterftecijfer staat nu op 721. De maand augustus is afgesloten met 72 coronadoden, 3.942 positieve gevallen en 2.597 genezen personen. Er zijn nu 1384 mensen in isolatie.

Suriname bevindt zich nu in de vierde golf, waarbij twaalf nieuwe gevallen van de deltavariant erbij gekomen zijn. Er waren tot nu toe vier personen met deze variant. De resultaten zijn maandag vanuit Nederland binnengekomen. De analyse moet nog worden gemaakt om welke mensen het gaat en of ze contact hadden met de eerste personen die besmet zijn met de deltavariant.

Ondanks de toename in het aantal besmettingen heeft de regering er niet voor gekozen om de Covid-maatregelen te verscherpen. Er is dinsdag een persconferentie belegd. Velen hadden verscherping van de maatregelen verwacht. Echter heeft minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid gezegd, dat de verantwoordelijkheid bij de samenleving ligt.

Tijdens de persconferentie is verschillende keren benadrukt, dat vaccinatie nodig is. De keus is echter vrij. Niemand wordt gedwongen om een prikje te nemen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRecord aan Covid-positieven op laatste dag in augustus