woensdag 29 november 2023
24.2 C
Paramaribo
2.6 C
Amsterdam
0
(0)

Reconstructie wegen rondom Nieuwe Haven

lees ook ...

Japanse financiële injectie voor vernieuwing pompgemalen Gro...

Op dinsdag 21 november 2023 heeft minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken zich persoonlijk georiënteerd bij de cruciale pompgemalen van de Sommelsdijckskreek en Drambrandergracht. Tijdens deze in...

Tussen het ministerie van OW en het Consortium SUNECON/Firm Engineering and IBT-engineering is er op 17 mei 2022 een contract voor infrastructurele projecten ondertekend dat moet bijdragen aan de verbetering van de transportlogistiek en concurrentievermogen in Suriname.

Dit houdt in dat het consortium het finale ontwerp van de wegen rondom de Jules Sedney Haven en de brug over het Saramaccakanaal in de Van ’t Hogerhuysstraat op zich neemt en de supervisie van de werken daaromheen uitvoert. Het project houdt de reconstructie van de rijbaan van 02 naar 03 rijstroken in, aanpassing van de rotondes in de van ’t Hogerhuysstraat en Poelepantje.

Daarnaast bevat het project het plaatsen van een nieuw verkeerslichtsysteem, de zogenaamde smart traffic lights, de reconstructie van de brug van ’t Van Hogerhuysstraat en het aanleggen van fietspaden en trottoirs. Het project moet binnen 03 jaar opgeleverd worden. SUNECON en PIU (Project Implementation Unit) verzorgden presentaties van het project voor de belanghebbenden.

Volgens Jerry Koornaar, Technical Manager van SUNECON, is ‘stakeholder consultation the key to everything'(Het consulteren van belanghebbenden is de sleutel tot alles) en zal er na ongeveer 08 maanden voorbereiding, middels ontwerpen, een bestek worden opgesteld. De aanbesteding is ook opengesteld voor Surinaamse bouwbedrijven. Minister Riad Nurmohamed van OW geeft aan dat er nog meer grote projecten op komst zijn.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameReconstructie wegen rondom Nieuwe Haven