woensdag 6 december 2023
23.9 C
Paramaribo
3.5 C
Amsterdam
0
(0)

Rechtzaak Hausil Faranaz wordt voortgezet

lees ook ...

Klimaatverandering en menselijke activiteit belasten bodem e...

De voortzetting van ons bestaan op aarde is nauw verbonden met de onschatbare link tussen bodem en water. Meer dan 95 procent van ons voedsel is direct afhankelijk van deze twee essentiële hulpbronnen...

Faranaaz Hausil, is juridisch directeur geweest van de Centrale Bank van Suriname. Zij is zoals bekend verwikkeld in een rechtszaak van deze bank, en heeft twee derde van haar straf uitgezeten voordat zij op vrije voeten werd gesteld. Hausil Faranaaz tekende daarna hoger beroep. Op 20 november aanstaande word zij in de gelegenheid gesteld om een laatste keer te spreken in deze zaak, tijdens de voortzetting van de strafzaak om 11 uur in de ochtend.

Het hof heeft via haar Communicatie Unit meegedeeld dat waarnemend procureur-generaal Shanta Mahadew haar repliek zal houden, en daarbij zal ingaan op hetgeen Hausil’s advocaat, Murwin Dubois, tijdens zijn pleidooi naar voren bracht. Daarna zal de advocaat nogmaals aan het woord komen.

Mahadew die uitlandig was vroeg schriftelijk om uitstel voor het presenteren van haar repliek. Het verzoek is gehonoreerd. De zaak die maandag zou voorgaan is verschoven naar 20 november aanstaande. Zij heeft het eerder wel al voor het hof en de verdediging opgestuurd. Astrid Niamat heeft maandag voor Mahadew waargenomen.

Op de zitting van maandag was Hausil afwezig. Dubois deelde mee, dat zijn cliënte vanwege omstandigheden afwezig zou zijn. Hausil wenst vrijspraak. Het Openbaar Ministerie eiste  vernietiging van haar dossier en opnieuw veroordeling. De strafeis is drie jaar, met aftrek van de tijd in de gevangenis.

Bron: de Ware Tijd

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRechtzaak Hausil Faranaz wordt voortgezet