dinsdag 16 juli 2024
32 C
Paramaribo
18 C
Amsterdam
0
(0)

Rechtzaak Hausil Faranaz wordt voortgezet

lees ook ...

Voorbereidingen verkiezingen 2025 in volle gang: werkgroepen...

Het Algemeen Secretariaat Verkiezingen van het ministerie van Binnenlandse Zaken is belast met de organisatie van de verkiezingen die in mei 2025 zullen plaatsvinden. Om deze organisatie in goede bane...

Faranaaz Hausil, is juridisch directeur geweest van de Centrale Bank van Suriname. Zij is zoals bekend verwikkeld in een rechtszaak van deze bank, en heeft twee derde van haar straf uitgezeten voordat zij op vrije voeten werd gesteld. Hausil Faranaaz tekende daarna hoger beroep. Op 20 november aanstaande word zij in de gelegenheid gesteld om een laatste keer te spreken in deze zaak, tijdens de voortzetting van de strafzaak om 11 uur in de ochtend.

Het hof heeft via haar Communicatie Unit meegedeeld dat waarnemend procureur-generaal Shanta Mahadew haar repliek zal houden, en daarbij zal ingaan op hetgeen Hausil’s advocaat, Murwin Dubois, tijdens zijn pleidooi naar voren bracht. Daarna zal de advocaat nogmaals aan het woord komen.

Mahadew die uitlandig was vroeg schriftelijk om uitstel voor het presenteren van haar repliek. Het verzoek is gehonoreerd. De zaak die maandag zou voorgaan is verschoven naar 20 november aanstaande. Zij heeft het eerder wel al voor het hof en de verdediging opgestuurd. Astrid Niamat heeft maandag voor Mahadew waargenomen.

Op de zitting van maandag was Hausil afwezig. Dubois deelde mee, dat zijn cliënte vanwege omstandigheden afwezig zou zijn. Hausil wenst vrijspraak. Het Openbaar Ministerie eiste  vernietiging van haar dossier en opnieuw veroordeling. De strafeis is drie jaar, met aftrek van de tijd in de gevangenis.

Bron: de Ware Tijd

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRechtzaak Hausil Faranaz wordt voortgezet