Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Rechtszittingen Suriname kunnen weer verder op nieuwe locaties

Geplaatst

op

Doordat griffiers vorige week het werk neerlegden in de rechtbank aan de Fred Derbystraat in Paramaribo konden veel rechtszaken niet doorgaan. Minister van Dijk-Silos beloofde toen snel met een oplossing te komen en nieuwe rechtszalen beschikbaar te stellen. Deze zijn nu klaar voor gebruik. Het is de minister gelukt om rechtszalen gebruiksklaar te maken in het gebouw van het hof van justitie aan de Tamarindelaan en het oude gebouw van het openbaar ministerie aan de Henck Arronstraat.

Het klaarmaken van de nieuwe rechtszalen is mede tot stand gekomen in samenwerking met verschillende bedrijven, ambtenaren en de penitentiaire inrichting in Santo Boma. Ook hebben verschillende nutsbedrijven hard moeten werken om de gebouwen te voorzien van water, elektriciteit en bijvoorbeeld een telefoon- en internetverbinding. Dinsdag was er een spoedvergadering van de staatsraad om een besluit te nemen over het in gebruik nemen van de nieuwe locaties. De griffiers hebben inmiddels besloten om hun intrek te nemen in het gebouw van het hof van justitie. In dit gebouw zullen ook twee rechtszalen aanwezig zijn. Vanaf eind november zal het nieuwe gerechtsgebouw aan de Wulfinghstraat worden opgeleverd. Tot die tijd zullen de tijdelijke nieuwe locaties gebruikt worden. Het oude gerechtsgebouw zal woensdag ontruimd worden. Door de staking van de griffiers zijn veel rechtszaken vertraagd. Dit zorgde voor veel onzekerheid bij personen die moesten voorkomen, maar ook bij advocaten en rechters.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Geen kinderbijslag in Suriname door diefstal bij Ministerie

Geplaatst

op

By

Inwoners van Suriname krijgen voorlopig geen kinderbijslag. Volgens het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting in Suriname is er afgelopen weekend ingebroken bij de dienst die verantwoordelijk is voor de uitbetaling. Bij de inbraak werd een groot geldbedrag gestolen.

Dat heeft het ministerie bekend gemaakt. Het is niet duidelijk hoeveel geld er precies is verdwenen. De politie doet daar op dit moment onderzoek naar.

Vanuit de oppositie is al woedend gereageerd. De kritiek richt zich vooral op het gegeven dat de regering van tevoren moest weten dat er geen geld over zou zijn om de kinderbijslag uit te keren.

Lees verder

Suriname

Nederland onderzoekt afschaffen visumplicht Surinamers

Geplaatst

op

By

Nederland is bereid te onderzoeken of de visumplicht voor Surinamers die naar Nederland willen reizen kan worden versoepeld of afgeschaft. Dat heeft een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken gezegd tegen het ANP.

Met deze toezegging komt minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken tegemoet aan de wens van de Surinaamse regering. Die wil graag dat Surinamers vrij naar Nederland kunnen reizen. Op dit moment moeten zij voldoen aan een aantal specifieke eisen voordat ze mogen afreizen. Het gaat dan bijvoorbeeld om een financiële garantstelling of een officiële uitnodiging van een familielid. De visumplicht heeft als doel een toestroom van economische vluchtelingen te voorkomen. Nederlanders die naar Suriname gaan hoeven alleen een toeristenkaart te kopen.

Nederland kan niet zelfstandig beslissen om het visum voor Surinamers af te schaffen of de eisen te versoepelen. Vanwege het Schengenakkoord is dit een zaak voor Europa. Het is aan de Europese Commissie om hierover met een voorstel te komen, aldus de woordvoerder. Minister Blok heeft de Surinaamse regering toegezegd haar wens voor het versoepelen van de visumplicht bij de Europese Commissie aan te kaarten. Dit is overigens eerder ook al gebeurd, aldus de woordvoerder.

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |