Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Rechtszittingen Suriname kunnen weer verder op nieuwe locaties

Geplaatst

op

door

Doordat griffiers vorige week het werk neerlegden in de rechtbank aan de Fred Derbystraat in Paramaribo konden veel rechtszaken niet doorgaan. Minister van Dijk-Silos beloofde toen snel met een oplossing te komen en nieuwe rechtszalen beschikbaar te stellen. Deze zijn nu klaar voor gebruik. Het is de minister gelukt om rechtszalen gebruiksklaar te maken in het gebouw van het hof van justitie aan de Tamarindelaan en het oude gebouw van het openbaar ministerie aan de Henck Arronstraat.

Het klaarmaken van de nieuwe rechtszalen is mede tot stand gekomen in samenwerking met verschillende bedrijven, ambtenaren en de penitentiaire inrichting in Santo Boma. Ook hebben verschillende nutsbedrijven hard moeten werken om de gebouwen te voorzien van water, elektriciteit en bijvoorbeeld een telefoon- en internetverbinding. Dinsdag was er een spoedvergadering van de staatsraad om een besluit te nemen over het in gebruik nemen van de nieuwe locaties. De griffiers hebben inmiddels besloten om hun intrek te nemen in het gebouw van het hof van justitie. In dit gebouw zullen ook twee rechtszalen aanwezig zijn. Vanaf eind november zal het nieuwe gerechtsgebouw aan de Wulfinghstraat worden opgeleverd. Tot die tijd zullen de tijdelijke nieuwe locaties gebruikt worden. Het oude gerechtsgebouw zal woensdag ontruimd worden. Door de staking van de griffiers zijn veel rechtszaken vertraagd. Dit zorgde voor veel onzekerheid bij personen die moesten voorkomen, maar ook bij advocaten en rechters.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

8 Surinaamse sportjournalisten in Columbia voor deelname AIPS Games

Geplaatst

op

door

De Vereniging van Sport Journalisten Suriname is met een acht tal vertegenwoordigers in Columbia,Bucaramanga, voor deelname aan de 4e editie van de AIPS Games. Dit is een geheel dat om de 2 jaar gehouden en georganiseerd wordt door de AIPS. Dit jaar duren de games van 20 tot en met 24 mei aanstaande. Suriname komt uit op de onderdelen atletiek, bowling, futsal, pool en tafeltennis. Er staat ook schaken op het schema. Futsal en atletiek hebben de meeste deelnemers.

De delegatie bestaat uit voorzitter Desney Romeo, ondervoorzitter Marciano Zalman, penningmeester Quaraisy Nagessersing, Earnie Eenig, Rasjied Soeltan, Ivan Summerville, Marinio Balsemhof en Terence Oosterwolde. Bij de games die maandag aanstaande beginnen komt Suriname gelet op het schema vanaf dinsdag in actie met het onderdeel biljart gevolgd door de daarop volgende dagen: zaalvoetbal, tafeltennis , atletiek en bowlen

Bij vorige participaties is het Suriname steeds gelukt in de prijzen te vallen. Onder anderen Eenig, Soeltan, Rakesh Parag en Zalman wonnen in Brazilië en Mexico medailles. Volgens de delegatie van Suriname ligt het in de bedoeling om meer medailles in de wacht te slepen en natuurlijk ook op verschillende onderdelen kampioen te worden. De games duren tot en met 24 mei. De daarop volgende dag reisd men terug naar Aruba alwaar men 2 dagen zal blijven om terug te vliegen naar Suriname.

Lees verder

Suriname

President Bouterse: “ Als ik moet reshuffelen ga ik het doen”

Geplaatst

op

door

PresidentDesire Bouterse heeft vanaf hij het Staatshoofd van Suriname is, 47 ministersgereshuffeld of bedankt. Na de beediging van de nieuw bakken ministers vanheden werd er een persconfernetie belegd waarbij aan het Staatshoofd gevraagdwerd waarom hij zo te werk gaat.

Bouterse gafheel kort en zakkelijk aan dat in geval hij moet reshuffelen of bedanken hijgeen keus heeft om dat te doen. Volgens journalisten wordt het een last voor deStaatskas. In de afgelopen jaar zijn 47 ministers versleten en heel opvallendis dat enkele van hen precies een jaar aanzitten. Er was maar 1 minister dieniet lang aanzat. Het gaat om Eugene van der San die de minister van Justitieen Politie was. Hij zat slechts enkele maanden aan.  

Voor wat de salarissen van Chotkan de gewezen directeur van international luchthaven van Suriname en Sergio Akiemboto de directeur van Grasalco betreffen blijven die het zelfde salaris van de instantie waar ze leiding aan gaven ontvangen.

Lees verder

Meest gelezen