Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Rechtszittingen Suriname kunnen weer verder op nieuwe locaties

Geplaatst

op

Doordat griffiers vorige week het werk neerlegden in de rechtbank aan de Fred Derbystraat in Paramaribo konden veel rechtszaken niet doorgaan. Minister van Dijk-Silos beloofde toen snel met een oplossing te komen en nieuwe rechtszalen beschikbaar te stellen. Deze zijn nu klaar voor gebruik. Het is de minister gelukt om rechtszalen gebruiksklaar te maken in het gebouw van het hof van justitie aan de Tamarindelaan en het oude gebouw van het openbaar ministerie aan de Henck Arronstraat.

Het klaarmaken van de nieuwe rechtszalen is mede tot stand gekomen in samenwerking met verschillende bedrijven, ambtenaren en de penitentiaire inrichting in Santo Boma. Ook hebben verschillende nutsbedrijven hard moeten werken om de gebouwen te voorzien van water, elektriciteit en bijvoorbeeld een telefoon- en internetverbinding. Dinsdag was er een spoedvergadering van de staatsraad om een besluit te nemen over het in gebruik nemen van de nieuwe locaties. De griffiers hebben inmiddels besloten om hun intrek te nemen in het gebouw van het hof van justitie. In dit gebouw zullen ook twee rechtszalen aanwezig zijn. Vanaf eind november zal het nieuwe gerechtsgebouw aan de Wulfinghstraat worden opgeleverd. Tot die tijd zullen de tijdelijke nieuwe locaties gebruikt worden. Het oude gerechtsgebouw zal woensdag ontruimd worden. Door de staking van de griffiers zijn veel rechtszaken vertraagd. Dit zorgde voor veel onzekerheid bij personen die moesten voorkomen, maar ook bij advocaten en rechters.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Politie Suriname schiet inbreker neer

Geplaatst

op

By

De politie heeft afgelopen woensdag gericht geschoten op een inbreker die probeerde weg te vluchten voor de politie.

Nadat de politie een inbreker op heterdaad had betrapt op de Ramlalstraat in het ressort Leiding probeerde deinbreker via een raam weg te komen. Tijdens de vlucht werd de inbreker door de politie verzocht te stoppen. Omdat de inbreker niet reageerde was de politie genoodzaakt gericht te schieten. Hierdoor werd de inbreker in zijn rechterbovenbeen geraakt.

De inbreker is aangehouden en voor medische behandeling overgebracht naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Nadat zijn wonden waren behandeld werd deinbreker in verzekering gesteld.

Lees verder

Suriname

Nederlandse toerist beroofd in Suriname

Geplaatst

op

By

Paramaribo – Een Nederlandse toerist is dinsdagavond in Paramaribo beroofd van haar tas. Zij liep over de Domineestraat komende vanuit de richting van de Waterkant. Ter hoogte van een hotel kwamen twee ongewapende mannen bij haar. Een van hen rukte de tas van de vrouw weg waarna hij samen met zijn kompaan rende in de richting van de Zwartenhovenbrugstraat. Het slachtoffer liep geen letsel op. Zij had SRD 1.000, een credit card en een Nederlands paspoort in haar tas. De politie werd gealarmeerd dat de vrouw was beroofd, waarna zij naar de plaats ging voor onderzoek. De politie is nog opzoek naar de daders.

Lees verder

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |