Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Rechtszitting decembermoorden verdaagd naar 20 april

Geplaatst

op

Het Hof van Justitie heeft vandaag besloten dat de rechtszitting betreffende de decembermoorden verdaagd wordt naar 20 april. Drie verdachten die niet opgeroepen waren vandaag moeten dan hun zienswijze geven.

Nadat het Openbaar Ministerie en de advocaten aan het woord zijn gekomen, werd de zitting geschorst zodat de rechters van De Raadkamer, gevormd door de rechters Dinesh Sewrattan, Anand Charan en Dennis Kamperveen, overleg met elkaar konden plegen. Hierna werd aangegeven dat de zitting zal worden uitgesteld tot 20 april.

Op de zitting vandaag, die ook toegankelijk was voor advocaten, verdachten en de schrijvende pers, heeft Procureur-generaal Roy Baidjnath Panday het beroep, dat begin februari aangetekend is tegen het besluit van de Krijgsraad om de 8 december strafzaak voort te zetten, toegelicht. Hij bracht onder andere in dat de regering op basis van artikel 148 in de grondwet opgedragen heeft de vervolging onmiddellijk te beëindigen, maar de zaak werd echter niet stopgezet door de Krijgsraad. Op grond hiervan is hij in beroep gegaan bij het Hof van Justitie en heeft hij gevraagd om vernietiging van het besluit.

Irvin Kanhai, raadsman van o.a. President Desi Bouterse, pleitte voor stopzetting van de zaak onder aanvoering dat de grondwet het hoogste orgaan is en dat deze boven het Wetboek van Strafvordering staat, waarin de gronden van stopzetting van een strafzaak zijn aangegeven.

Op Gerold Sewcharan na, die Edgar Ritfeld bijstaat, vroegen alle advocaten om stopzetting van de zaak. Sewcharan wil voortzetting van het proces en vroeg het Hof om de vordering van het Openbaar Ministerie af te wijzen. Ruben Rozendaal, die geen advocaat heeft, pleitte in een emotioneel betoog ook voor voortzetting van het proces. Alleen dan zei hij kan zijn naam gezuiverd worden.

2 Reacties

2 Reacties

 1. Waldy

  woensdag 8 maart 2017 at 04:23

  als het ooit gaat komen ….hmmm
  ik geloof er niet in. ik zie $ € tekens. iedereen is omkoopbaar. en ik denk dat alles met geld te betalen is in jou voordeel als je maar genoeg betaald. ik geloof niet dat er ooit een rechter zal komen die de moed zal hebben … recht over deze zaak te spreken. indien er 1 opstaat zal het 1 zijn die rijk is en denkt… als god voor mij is wie kan dan tegen mij zijn.
  GOD bless Surinam

 2. fa wakka

  donderdag 16 maart 2017 at 21:14

  Inderdaad ben t met je eens waldy, en tja god bless Suriname , jammer dat de zaak zo lang duurt een nachtmerrie voor de nabestaanden, een ware foltering en hele wrede gang van zaken die bij velen angst inboezemt precies het doel van de moordenaars luguber en belastend , ze gaan hun straf krijgen de eeuwige slaapt niet, pas als ze denken dat de eeuwige niet bestaat zullen ze begrijpen en voelen met heel hun wezen dat de eeuwige wel degelijk bestaat daarom laat ik hun over aan de eeuwige die zal afrekenen met deze moordenaars en hun afstammelingen\nazaten , no mercy for nazi’s ever !

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Rechter Suriname hervat zaak terreurverdachten

Geplaatst

op

By

De Surinaamse rechter gaat woensdag verder met de zaak van de broers Raoul A. en Nasr I. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij terroristische activiteiten in Suriname. De advocaten van de broers krijgen de gelegenheid om de agent die het politioneel onderzoek heeft geleid te ondervragen.

De broers, die in Paramaribo een Islamitische slagerij runden, hebben de Nederlandse nationaliteit. Ze zitten inmiddels al een jaar en drie maanden in de gevangenis. Verzoeken om hen voorlopig in vrijheid te stellen zijn tot nu toe afgewezen.

Uit het politiedossier is tijdens de afgelopen zittingen naar voren gekomen dat de broers zeker twee mensen hebben geholpen naar Syrië af te reizen om zich daar bij terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) aan te sluiten. Uit diverse chats is gebleken dat de broers duidelijke sympathie hebben voor deze organisatie. De twee worden ook beschuldigd van het voorbereiden van een aanslag op de Amerikaanse ambassade in Paramaribo.

Lees verder

Suriname

Door Suriname gezochte verdachte opgepakt

Geplaatst

op

By

De Nederlandse politie heeft de Surinaams-Nederlandse ondernemer Radj O. opgepakt. Dit gebeurde op verzoek van Suriname, dat hem zoekt in verband met de vondst van een vliegtuigje met 488 kilo drugs op zijn terrein afgelopen maart. O.’s advocaat Irvin Kanhai heeft de aanhouding, die vrijdag plaatshad, bevestigd.

Enkele dagen na de ontdekking van de drugs was O. om medische redenen naar Nederland vertrokken, zei hij destijds tegen Surinaamse media. Er was dus volgens hem geen sprake van een vlucht. In juni diende Suriname een officieel rechtshulpverzoek in bij Nederland.

O. verzet zich tegen zijn uitlevering aan Suriname. Kanhai en O.’s Nederlandse advocaat Guy Weski hebben de rechter gevraagd om een uitspraak te doen over het verzoek van Suriname.

In september klaagde de Surinaamse politie nog over de trage aanpak van Nederland van de rechtshulpverzoeken. De waarnemend korpschef van de Surinaamse politie zei toen dat het onderzoek naar de drugsvangst hierdoor vertraagd werd.

Lees verder

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |