Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Rechtszitting decembermoorden verdaagd naar 20 april

Geplaatst

op

Het Hof van Justitie heeft vandaag besloten dat de rechtszitting betreffende de decembermoorden verdaagd wordt naar 20 april. Drie verdachten die niet opgeroepen waren vandaag moeten dan hun zienswijze geven.

Nadat het Openbaar Ministerie en de advocaten aan het woord zijn gekomen, werd de zitting geschorst zodat de rechters van De Raadkamer, gevormd door de rechters Dinesh Sewrattan, Anand Charan en Dennis Kamperveen, overleg met elkaar konden plegen. Hierna werd aangegeven dat de zitting zal worden uitgesteld tot 20 april.

Op de zitting vandaag, die ook toegankelijk was voor advocaten, verdachten en de schrijvende pers, heeft Procureur-generaal Roy Baidjnath Panday het beroep, dat begin februari aangetekend is tegen het besluit van de Krijgsraad om de 8 december strafzaak voort te zetten, toegelicht. Hij bracht onder andere in dat de regering op basis van artikel 148 in de grondwet opgedragen heeft de vervolging onmiddellijk te beëindigen, maar de zaak werd echter niet stopgezet door de Krijgsraad. Op grond hiervan is hij in beroep gegaan bij het Hof van Justitie en heeft hij gevraagd om vernietiging van het besluit.

Irvin Kanhai, raadsman van o.a. President Desi Bouterse, pleitte voor stopzetting van de zaak onder aanvoering dat de grondwet het hoogste orgaan is en dat deze boven het Wetboek van Strafvordering staat, waarin de gronden van stopzetting van een strafzaak zijn aangegeven.

Op Gerold Sewcharan na, die Edgar Ritfeld bijstaat, vroegen alle advocaten om stopzetting van de zaak. Sewcharan wil voortzetting van het proces en vroeg het Hof om de vordering van het Openbaar Ministerie af te wijzen. Ruben Rozendaal, die geen advocaat heeft, pleitte in een emotioneel betoog ook voor voortzetting van het proces. Alleen dan zei hij kan zijn naam gezuiverd worden.

2 Reacties

2 Reacties

 1. Waldy

  woensdag 8 maart 2017 at 04:23

  als het ooit gaat komen ….hmmm
  ik geloof er niet in. ik zie $ € tekens. iedereen is omkoopbaar. en ik denk dat alles met geld te betalen is in jou voordeel als je maar genoeg betaald. ik geloof niet dat er ooit een rechter zal komen die de moed zal hebben … recht over deze zaak te spreken. indien er 1 opstaat zal het 1 zijn die rijk is en denkt… als god voor mij is wie kan dan tegen mij zijn.
  GOD bless Surinam

 2. fa wakka

  donderdag 16 maart 2017 at 21:14

  Inderdaad ben t met je eens waldy, en tja god bless Suriname , jammer dat de zaak zo lang duurt een nachtmerrie voor de nabestaanden, een ware foltering en hele wrede gang van zaken die bij velen angst inboezemt precies het doel van de moordenaars luguber en belastend , ze gaan hun straf krijgen de eeuwige slaapt niet, pas als ze denken dat de eeuwige niet bestaat zullen ze begrijpen en voelen met heel hun wezen dat de eeuwige wel degelijk bestaat daarom laat ik hun over aan de eeuwige die zal afrekenen met deze moordenaars en hun afstammelingen\nazaten , no mercy for nazi’s ever !

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Kredietbeoordelaar Moody’s positief over Suriname

Geplaatst

op

By

LONDEN (ANP) – Kredietbeoordelaar Moody’s is iets positiever geworden over Suriname. De firma verhoogde vrijdag de verwachting voor de kredietrating naar stabiel van negatief. Het kredietoordeel zelf bleef staan op B2.

Volgens Moody’s is de druk op de Surinaamse financiën het afgelopen jaar wat afgenomen. Daarbij zal de grotere ruimte voor binnenlandse en buitenlandse bronnen de financieringsdruk dit jaar en komend jaar doen verminderen. In februari 2018 kreeg Suriname de prognose ‘negative’ van de kredietfirma.

De B2-rating krijgt ook steun van onder meer de omvangrijke mijnbouwbronnen en een gunstigere investeringsomgeving. Uitdagingen blijven de grote schuldenlast, structurele en economische kwetsbaarheid vanwege de relatief beperkte omvang van het land en de afhankelijkheid van grondstoffen en ,,zwakheden” in het bestuur.

Lees verder

Suriname

Vijf familieleden opgepakt voor doodslaan man in Suriname

Geplaatst

op

By

In Suriname zijn vijf familieleden opgepakt die worden verdacht van het doodslaan van een man in het district Para in Suriname. Dit meldt de Surinaamse krant Times of Suriname.

De hoofdinspecteur en regiocommandant Midden-Suriname Ulrich Tjin Liep Shie bevestigd de arrestaties aan de het medium. Het gaat om een zoon, dochter, schoondochter, broer en zwager van de man.

De vijf familieleden zouden zaterdag na een woordenwisseling het slachtoffer hebben mishandeld. De man liep hierbij zwaar letsel aan het hoofd op en raakte bewusteloos. Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, waar hij aan zijn verwondingen overleed.

In eerste instantie werd door verschillende personen aangegeven dat de man met zijn hoofd tegen een stenen rand zou zijn gevallen. Een gerechtelijke lijkschouwing op het lichaam van het slachtoffer wees uit dat de man door een misdrijf om het leven is gekomen.

In afstemming met het Openbaar Ministerie (OM) zijn de vijf verdachten in verzekering gesteld. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Lees verder

Meest gelezen