Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Rechtszitting decembermoorden verdaagd naar 20 april

Geplaatst

op

Het Hof van Justitie heeft vandaag besloten dat de rechtszitting betreffende de decembermoorden verdaagd wordt naar 20 april. Drie verdachten die niet opgeroepen waren vandaag moeten dan hun zienswijze geven.

Nadat het Openbaar Ministerie en de advocaten aan het woord zijn gekomen, werd de zitting geschorst zodat de rechters van De Raadkamer, gevormd door de rechters Dinesh Sewrattan, Anand Charan en Dennis Kamperveen, overleg met elkaar konden plegen. Hierna werd aangegeven dat de zitting zal worden uitgesteld tot 20 april.

Op de zitting vandaag, die ook toegankelijk was voor advocaten, verdachten en de schrijvende pers, heeft Procureur-generaal Roy Baidjnath Panday het beroep, dat begin februari aangetekend is tegen het besluit van de Krijgsraad om de 8 december strafzaak voort te zetten, toegelicht. Hij bracht onder andere in dat de regering op basis van artikel 148 in de grondwet opgedragen heeft de vervolging onmiddellijk te beëindigen, maar de zaak werd echter niet stopgezet door de Krijgsraad. Op grond hiervan is hij in beroep gegaan bij het Hof van Justitie en heeft hij gevraagd om vernietiging van het besluit.

Irvin Kanhai, raadsman van o.a. President Desi Bouterse, pleitte voor stopzetting van de zaak onder aanvoering dat de grondwet het hoogste orgaan is en dat deze boven het Wetboek van Strafvordering staat, waarin de gronden van stopzetting van een strafzaak zijn aangegeven.

Op Gerold Sewcharan na, die Edgar Ritfeld bijstaat, vroegen alle advocaten om stopzetting van de zaak. Sewcharan wil voortzetting van het proces en vroeg het Hof om de vordering van het Openbaar Ministerie af te wijzen. Ruben Rozendaal, die geen advocaat heeft, pleitte in een emotioneel betoog ook voor voortzetting van het proces. Alleen dan zei hij kan zijn naam gezuiverd worden.

2 Reacties

2 Reacties

 1. Waldy

  woensdag 8 maart 2017 at 04:23

  als het ooit gaat komen ….hmmm
  ik geloof er niet in. ik zie $ € tekens. iedereen is omkoopbaar. en ik denk dat alles met geld te betalen is in jou voordeel als je maar genoeg betaald. ik geloof niet dat er ooit een rechter zal komen die de moed zal hebben … recht over deze zaak te spreken. indien er 1 opstaat zal het 1 zijn die rijk is en denkt… als god voor mij is wie kan dan tegen mij zijn.
  GOD bless Surinam

 2. fa wakka

  donderdag 16 maart 2017 at 21:14

  Inderdaad ben t met je eens waldy, en tja god bless Suriname , jammer dat de zaak zo lang duurt een nachtmerrie voor de nabestaanden, een ware foltering en hele wrede gang van zaken die bij velen angst inboezemt precies het doel van de moordenaars luguber en belastend , ze gaan hun straf krijgen de eeuwige slaapt niet, pas als ze denken dat de eeuwige niet bestaat zullen ze begrijpen en voelen met heel hun wezen dat de eeuwige wel degelijk bestaat daarom laat ik hun over aan de eeuwige die zal afrekenen met deze moordenaars en hun afstammelingen\nazaten , no mercy for nazi’s ever !

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Speler in Surinaamse megadrugszaak vermoord

Geplaatst

op

By

Paramaribo – De eigenaar van het rijstbedrijf in Suriname dat centraal staat in de grootste cocaïnevangst ooit in het land, is vermoord. Zijn lichaam is in Guyana gevonden. Nitender Oemrawsingh verdween na de vangst van 2355 kilo coke.

Dat meldt hetSurinaamse Star Nieuws en wordt bevestigd door de advocaat van Oemrawsingh. Dedrugs waren verstopt in containers met rijst van zijn bedrijf.

Er werd inSuriname al uitgegaan van zijn dood. Oemrawsingh heeft waarschijnlijk moetenboeten voor de vangst of – zo zeggen bronnen van De Telegraaf in Paramaribo –topcriminelen of corrupte connecties van deze criminelen proberen met zijn doodte voorkomen dat meer bekend wordt over de smokkelaars.

De partijrijst met de coke was bestemd voor Europa. Suriname speelt de laatste jaren eensteeds grotere rol bij de smokkel van cocaïne. De drugs uit landen als Colombiaen Peru gaan via het land naar Spanje, Frankrijk en Nederland. Bronnen in dehaven van Paramaribo die deze krant regelmatig tippen over drugsvangsten meldendat er 4850 kilo cocaïne zat in de containers, maar dat er slechts 2344,5 kilois aangegeven.

De corruptieis groot. In mei vorig jaar werden luchthavenmedewerkers vanvliegtuigmaatschappij SLM opgepakt voor de smokkel van cocaïne inbagagecontainers naar Nederland. Nederlandse criminelen zijn nauw betrokken bijde smokkel van coke vanuit het land. Het gaat om leden van motorbendes en ookde ’Mocro-maffia’ zou nauw betrokken zijn bij smokkel.

Zo zou Gerel Palm, een voortvluchtige crimineel dieverdacht wordt van een liquidatie en pogingen daartoe in Nederland, zich inSuriname ophouden. Palm wordt door justitie gezien als een van de belangrijksteschutters van het eveneens voortvluchtige kopstuk van de Mocro-maffia, RidouanTaghi.

Dewaarnemend politiechef, Prade, ligt zwaar onder vuur. Hij zei eerder dat ervier verdachten in beeld waren, maar verzuimde die op te pakken. Eerderonthulde De Telegraaf al dat mensen uit de directe omgeving van president DesiBouterse opdoken in een groot witwasonderzoek in Nederland. Ook een man uitAlmere die eerder verdachte was in de megacocaïnezaak Tidore, dook op in hetonderzoek.

Lees verder

Suriname

Moordenaar schoonmoeder nog steeds voortvluchtig

Geplaatst

op

By

De 51-jarige mevrouw Yvonne Ronowidjojo (RIP)/Foto via Facebook

De politie is nog opzoek naar een 26 jarige man die afgelopen zaterdag een 51 jarige vrouw doodschoot met een jachtgeweer. De dader zou de schoonzoon zijn van het slachtoffer.

De dader woonde op het zelfdeadres van het slachtoffer. Afgelopen zaterdag verscheen de man op het adres meteen jachtgeweer waarna hij gericht schoot op zijn schoonmoeder. Vervolgensvluchtte de dader naar een nabij gelegen bos.

Volgens de politie zou de moordmoeten worden gezocht in de relationele sfeer. Vorige maand zou de dader zijnverhuisd omdat er relatieproblemen waren tussen hem en zijn vrouw.

Lees verder

Meest gelezen