Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Rechtszaken stapelen zich op door staking griffiers

Geplaatst

op

Doordat de griffiers het werk hebben neergelegd lopen de onbehandelde rechtszaken op in het gerechtsgebouw aan de Fred Derbystraat in Paramaribo. De griffiers willen niet meer werken in het gebouw dat continue lekkages heeft en vies ruikt. Ondertussen komen criminelen op vrije voeten omdat hun zaak niet behandeld kan worden.

Binnen drie dagen zijn er al bijna honderd strafzaken die niet behandeld kunnen worden. Het aantal loopt met de dag op. De griffiers zijn sinds maandag in staking omdat zij niet langer in het gerechtsgebouw aan de Fred Derbystraat willen werken. Zij klagen over stankoverlast en lekkages bij elke regenbui, de situatie is volgens hen onwerkbaar. Gevolg van het stilleggen van hun werkzaamheden is dat de rechtszaken niet kunnen doorgaan. Meerdere zaken die bevel hebben gekregen moeten binnen dertig dagen voor de kantonrechter behandeld worden. Wanneer die termijn verstrijkt zal de verdachte in de zaak niet langer vastgehouden mogen worden. Zo komen mensen onder hun straf uit. Ook bij verdachten van wie de termijn van het vasthouden afloopt gaat het hetzelfde, die mogen zonder uitspraak van rechter niet langer vastgehouden worden en zullen dus in vrijheid gesteld worden. Het niet behandelen van de zaken zorgt ook voor onrust in gevangenissen en schendt ook de mensenrechten. Verdachten hebben nu immers geen zicht op het verloop van hun zaak. Minister Van Dijk-Silos hoopt snel met een oplossing voor deze situatie te komen.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Politie pakt 27 sexwerkers op

Geplaatst

op

By

De politie van regio Paramaribo heeft in de nacht van zaterdag 20- op zondag 21 april opgetreden tegen commerciele sekswerkers die de openbare orde en rust verstoorden in de Eugene Gessel- (Hoogestraat)en de Waaldijkstraat. Deze vrouwen, 19 in totaal, zijn aangehouden en ter voorgeleiding en overgebracht het politie bureau Geyersvlijt.

Zondagmorgen zijn de vrouwen door de politie heen gezonden. Dat gebeurde na afstemming met het Openbaar Ministerie. Het betreft vrouwen met de Surinaamse-en andere nationaliteiten. Het onderzoek met betrekking tot de status van de vreemdelingen hier te lande wordt voortgezet.

Een week eerder had de politie van het politie ressort Centrum ook opgetreden tegen travestieten in de omgeving van de Rooseveldkade. Ook zij zorgden voor verstoring van de openbare orde en rust. Daarbij waren 8 aangehouden die na afstemming met het Openbaar Ministerie ook zijn heen gezonden door de politie Deze travestieten zijn allemaal Surinamers en oefenen ook het oudste beroep ter wereld uit.

Lees verder

Suriname

Video report: Oogstfeest Curacao

Geplaatst

op

By

In deze periode wordt er een wandelloop in de vorm van wandelmars gehouden in Curacao. Het gaat bij deze om een loop met verschillende groepen die de oogstfeest vieren. Volgens Deborah Lantveld uit Suriname die reeds 2 jaar in Curacao woont is deze loop al seen dank voor de kostbare gronden daar men flink heeft kunnen oogsten. Deborah die deel uitmaakt van de groep genaamd  Sembrado Di Speranza met als leidster Chisje de Wind geeft aan dat men in de maand januari gepland had. Het gaat onder andere om mais,  batata dushi( zoete ardapel), bonchi kunuku.

Lees verder

Meest gelezen