Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Rechtszaken stapelen zich op door staking griffiers

Geplaatst

op

Doordat de griffiers het werk hebben neergelegd lopen de onbehandelde rechtszaken op in het gerechtsgebouw aan de Fred Derbystraat in Paramaribo. De griffiers willen niet meer werken in het gebouw dat continue lekkages heeft en vies ruikt. Ondertussen komen criminelen op vrije voeten omdat hun zaak niet behandeld kan worden.

Binnen drie dagen zijn er al bijna honderd strafzaken die niet behandeld kunnen worden. Het aantal loopt met de dag op. De griffiers zijn sinds maandag in staking omdat zij niet langer in het gerechtsgebouw aan de Fred Derbystraat willen werken. Zij klagen over stankoverlast en lekkages bij elke regenbui, de situatie is volgens hen onwerkbaar. Gevolg van het stilleggen van hun werkzaamheden is dat de rechtszaken niet kunnen doorgaan. Meerdere zaken die bevel hebben gekregen moeten binnen dertig dagen voor de kantonrechter behandeld worden. Wanneer die termijn verstrijkt zal de verdachte in de zaak niet langer vastgehouden mogen worden. Zo komen mensen onder hun straf uit. Ook bij verdachten van wie de termijn van het vasthouden afloopt gaat het hetzelfde, die mogen zonder uitspraak van rechter niet langer vastgehouden worden en zullen dus in vrijheid gesteld worden. Het niet behandelen van de zaken zorgt ook voor onrust in gevangenissen en schendt ook de mensenrechten. Verdachten hebben nu immers geen zicht op het verloop van hun zaak. Minister Van Dijk-Silos hoopt snel met een oplossing voor deze situatie te komen.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Surinaams volkslied heeft Friese roots

Geplaatst

op

By

Het Surinaams volkslied heeft grotendeels Friese roots, dat meldt de leeuwarder courant vandaag.

De oorspronkelijke tekst die begint met ‘Suriname’s trotse stromen’ is in 1893 geschreven door de Friese predikant Cornelis Atses Hoekstra, op een melodie uit 1876 van de Friese onderwijzer J.C. de Puy.

De Surinaamse dichter Trefossa herschreef de tekst later. Zijn versie, waarin hij twee regels van Hoekstra liet staan, werd in 1959 het officiële volkslied van Suriname.

Dichter fan Fryslân Eeltsje Hettinga vestigt de aandacht op deze Fries-Surinaamse link naar aanleiding van de manifestatie ‘F)rede fan Fryslân, feest foar elkenien’, zaterdagmiddag in de Prinsentuin in Leeuwarden.

Hettinga spreekt daar. Hij wil onderstrepen ,,dat de bannen tusken Suriname en Fryslân in pear slaggen fierder geane as de A7’’.

Lees verder

Suriname

Motoragent in Suriname neergeschoten

Geplaatst

op

By

PARAMARIBO – Een agent van de Motor Surveillance Dienst (MSD) is vrijdagmorgen omstreeks 7 uur beschoten door een verdachte aan de M.L. Kingweg ter hoogte van de Dageraadweg.
De agent zag de man lopen en sommeerde hem te stoppen omdat hij voldeed aan het signalement van één van de verdachten die kort daarvoor met geweld diefstal hadden gepleegd in het ressort Houttuin.

De verdachte schoot op de agent die in beide benen werd geraakt en per ontboden ambulance naar het ziekebhuis is vervoerd. Een gemengde eenheid van de politie heeft na een klopjacht een verdachte aangehouden aan de Warakoeweg. De polite spoort de andere verdachten op.

Lees verder

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |