Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Rechters in Suriname willen oplevering van nieuw gerechtsgebouw

Geplaatst

op

Minister van Justitie en Politie, Jennifer van Dijk – Silos heeft er bij president Desi Bouterse op aangedrongen om geld vrij te maken voor het opleveringsklare nieuwe gerechtsgebouw in Paramaribo. Het gebouw aan de Mgr. Wulfinghstraat moet er voor zorgen dat rechters weer prettig kunnen werken, maar dat kan helaas nog even gaan duren.

De regering heeft jaren geleden de opdracht gegeven het gebouw te bouwen en nu het klaar is kunnen zij er niet over beschikken. De oorzaak; De aannemer krijgt nog ruim een miljoen Surinaamse dollar van de overheid. Tegenover de Times of Suriname zegt Van Dijk-Silos dat ze flink aan de bel getrokken heeft bij president Desi Bouterse. Het staatshoofd kreeg te horen hoe hard het gebouw nodig is. Volgens minister van Dijk – Silos was de schuld een jaar geleden ongeveer de helft van wat die nu is. Dat komt omdat er niet betaald kon worden en er vervolgens boeterente over het bedrag geheven is. Zolang er niet betaald wordt zal dit bedrag alleen maar oplopen.

Het huidige gerechtsgebouw zorgt door de mankementen voor een vervelende werkomgeving. Al jaren moeten rechters het doen met kapotte airconditioning, lekkende ruimten en veel ruis vanaf de straat. De minister zou het nieuwe gerechtsgebouw graag in gebruik nemen bij aanvang van het nieuwe zittingsjaar.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

KLM Vlucht vanuit Suriname 24 uur vertraagd

Geplaatst

op

By

Wegens een ‘cockpitprobleem’ is de KLM vlucht van Paramaribo naar Amsterdam (KL 714) op maandag 24 september met 24 uur vertaagd.

Volgens schema zou het toestel maandagochtend rond 07:40 uur landen op Schiphol. Door de 24 uur vertraging zal de Boeing 747 nu op dinsdag 25 september rond dezelfde tijd in Amsterdam aankomen.

De heen vlucht naar Suriname (KL 713) liep vandaag door een lekkage in het toestel ook grote vertraging op. Er moest gewacht worden op een onderdeel. Het vliegtuig had om 11:15 uur moeten vertrekken, maar koos pas dik vijf uur later het luchtruim naar Paramaribo.

Lees verder

Suriname

Bouterse met spoed naar Cuba vanwege een ernstige complicatie

Geplaatst

op

By

President Desi Bouterse is vandaag met spoed naar Cuba vertrokken vanwege een ernstige complicatie die hij heeft opgelopen. Dit meldt een betrouwbare bron in gesprek met de Surinaamse krant Suriname Herald, die niet bij naam genoemd wil worden.

Op vragen van de krant hebben de minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad en raadsadviseur Eddy Jozefzoon dit echter ontkend.

De afgelopen maand was het staatshoofd naar Cuba vertrokken voor een herniaoperatie. Naar zijn zeggen, bij zijn terugkomst, is de operatie goed verlopen. Ook werd hij goed behandeld door het medische personeel van Cuba.

Het staatshoofd moest nog drie weken blijven in Cuba na de operatie, zodat er nagegaan kon worden of er enige complicatie was opgetreden.

UPDATE, er is een reactie van het Nationaal Informatie Instituut:
President Desi Bouterse, is niet naar Cuba vertrokken voor een ingreep. Volgens een onjuist bericht van Suriname Herald zou de president met spoed richting Cuba zijn vertrokken als gevolg van ernstige complicaties van de operatie die het staatshoofd heeft ondergaan de vorige maand. Dit berust echter niet op waarheid. President Bouterse is goed herstellende van zijn laatste ingreep en verkeert in goede gezondheid, meldt het Nationaal Informatie Instituut.

Lees verder

Meest gelezen