Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Rechters in Suriname willen oplevering van nieuw gerechtsgebouw

Geplaatst

op

Minister van Justitie en Politie, Jennifer van Dijk – Silos heeft er bij president Desi Bouterse op aangedrongen om geld vrij te maken voor het opleveringsklare nieuwe gerechtsgebouw in Paramaribo. Het gebouw aan de Mgr. Wulfinghstraat moet er voor zorgen dat rechters weer prettig kunnen werken, maar dat kan helaas nog even gaan duren.

De regering heeft jaren geleden de opdracht gegeven het gebouw te bouwen en nu het klaar is kunnen zij er niet over beschikken. De oorzaak; De aannemer krijgt nog ruim een miljoen Surinaamse dollar van de overheid. Tegenover de Times of Suriname zegt Van Dijk-Silos dat ze flink aan de bel getrokken heeft bij president Desi Bouterse. Het staatshoofd kreeg te horen hoe hard het gebouw nodig is. Volgens minister van Dijk – Silos was de schuld een jaar geleden ongeveer de helft van wat die nu is. Dat komt omdat er niet betaald kon worden en er vervolgens boeterente over het bedrag geheven is. Zolang er niet betaald wordt zal dit bedrag alleen maar oplopen.

Het huidige gerechtsgebouw zorgt door de mankementen voor een vervelende werkomgeving. Al jaren moeten rechters het doen met kapotte airconditioning, lekkende ruimten en veel ruis vanaf de straat. De minister zou het nieuwe gerechtsgebouw graag in gebruik nemen bij aanvang van het nieuwe zittingsjaar.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Kredietbeoordelaar Moody’s positief over Suriname

Geplaatst

op

By

LONDEN (ANP) – Kredietbeoordelaar Moody’s is iets positiever geworden over Suriname. De firma verhoogde vrijdag de verwachting voor de kredietrating naar stabiel van negatief. Het kredietoordeel zelf bleef staan op B2.

Volgens Moody’s is de druk op de Surinaamse financiën het afgelopen jaar wat afgenomen. Daarbij zal de grotere ruimte voor binnenlandse en buitenlandse bronnen de financieringsdruk dit jaar en komend jaar doen verminderen. In februari 2018 kreeg Suriname de prognose ‘negative’ van de kredietfirma.

De B2-rating krijgt ook steun van onder meer de omvangrijke mijnbouwbronnen en een gunstigere investeringsomgeving. Uitdagingen blijven de grote schuldenlast, structurele en economische kwetsbaarheid vanwege de relatief beperkte omvang van het land en de afhankelijkheid van grondstoffen en ,,zwakheden” in het bestuur.

Lees verder

Suriname

Vijf familieleden opgepakt voor doodslaan man in Suriname

Geplaatst

op

By

In Suriname zijn vijf familieleden opgepakt die worden verdacht van het doodslaan van een man in het district Para in Suriname. Dit meldt de Surinaamse krant Times of Suriname.

De hoofdinspecteur en regiocommandant Midden-Suriname Ulrich Tjin Liep Shie bevestigd de arrestaties aan de het medium. Het gaat om een zoon, dochter, schoondochter, broer en zwager van de man.

De vijf familieleden zouden zaterdag na een woordenwisseling het slachtoffer hebben mishandeld. De man liep hierbij zwaar letsel aan het hoofd op en raakte bewusteloos. Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, waar hij aan zijn verwondingen overleed.

In eerste instantie werd door verschillende personen aangegeven dat de man met zijn hoofd tegen een stenen rand zou zijn gevallen. Een gerechtelijke lijkschouwing op het lichaam van het slachtoffer wees uit dat de man door een misdrijf om het leven is gekomen.

In afstemming met het Openbaar Ministerie (OM) zijn de vijf verdachten in verzekering gesteld. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Lees verder

Meest gelezen