Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Rechters in Suriname willen oplevering van nieuw gerechtsgebouw

Geplaatst

op

Minister van Justitie en Politie, Jennifer van Dijk – Silos heeft er bij president Desi Bouterse op aangedrongen om geld vrij te maken voor het opleveringsklare nieuwe gerechtsgebouw in Paramaribo. Het gebouw aan de Mgr. Wulfinghstraat moet er voor zorgen dat rechters weer prettig kunnen werken, maar dat kan helaas nog even gaan duren.

De regering heeft jaren geleden de opdracht gegeven het gebouw te bouwen en nu het klaar is kunnen zij er niet over beschikken. De oorzaak; De aannemer krijgt nog ruim een miljoen Surinaamse dollar van de overheid. Tegenover de Times of Suriname zegt Van Dijk-Silos dat ze flink aan de bel getrokken heeft bij president Desi Bouterse. Het staatshoofd kreeg te horen hoe hard het gebouw nodig is. Volgens minister van Dijk – Silos was de schuld een jaar geleden ongeveer de helft van wat die nu is. Dat komt omdat er niet betaald kon worden en er vervolgens boeterente over het bedrag geheven is. Zolang er niet betaald wordt zal dit bedrag alleen maar oplopen.

Het huidige gerechtsgebouw zorgt door de mankementen voor een vervelende werkomgeving. Al jaren moeten rechters het doen met kapotte airconditioning, lekkende ruimten en veel ruis vanaf de straat. De minister zou het nieuwe gerechtsgebouw graag in gebruik nemen bij aanvang van het nieuwe zittingsjaar.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Rechter Suriname hervat zaak terreurverdachten

Geplaatst

op

By

De Surinaamse rechter gaat woensdag verder met de zaak van de broers Raoul A. en Nasr I. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij terroristische activiteiten in Suriname. De advocaten van de broers krijgen de gelegenheid om de agent die het politioneel onderzoek heeft geleid te ondervragen.

De broers, die in Paramaribo een Islamitische slagerij runden, hebben de Nederlandse nationaliteit. Ze zitten inmiddels al een jaar en drie maanden in de gevangenis. Verzoeken om hen voorlopig in vrijheid te stellen zijn tot nu toe afgewezen.

Uit het politiedossier is tijdens de afgelopen zittingen naar voren gekomen dat de broers zeker twee mensen hebben geholpen naar Syrië af te reizen om zich daar bij terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) aan te sluiten. Uit diverse chats is gebleken dat de broers duidelijke sympathie hebben voor deze organisatie. De twee worden ook beschuldigd van het voorbereiden van een aanslag op de Amerikaanse ambassade in Paramaribo.

Lees verder

Suriname

Door Suriname gezochte verdachte opgepakt

Geplaatst

op

By

De Nederlandse politie heeft de Surinaams-Nederlandse ondernemer Radj O. opgepakt. Dit gebeurde op verzoek van Suriname, dat hem zoekt in verband met de vondst van een vliegtuigje met 488 kilo drugs op zijn terrein afgelopen maart. O.’s advocaat Irvin Kanhai heeft de aanhouding, die vrijdag plaatshad, bevestigd.

Enkele dagen na de ontdekking van de drugs was O. om medische redenen naar Nederland vertrokken, zei hij destijds tegen Surinaamse media. Er was dus volgens hem geen sprake van een vlucht. In juni diende Suriname een officieel rechtshulpverzoek in bij Nederland.

O. verzet zich tegen zijn uitlevering aan Suriname. Kanhai en O.’s Nederlandse advocaat Guy Weski hebben de rechter gevraagd om een uitspraak te doen over het verzoek van Suriname.

In september klaagde de Surinaamse politie nog over de trage aanpak van Nederland van de rechtshulpverzoeken. De waarnemend korpschef van de Surinaamse politie zei toen dat het onderzoek naar de drugsvangst hierdoor vertraagd werd.

Lees verder

Meest gelezen

© 2018 - Culturu.com | Design by @workdesign |