Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Rechters in Suriname willen oplevering van nieuw gerechtsgebouw

Geplaatst

op

door

Minister van Justitie en Politie, Jennifer van Dijk – Silos heeft er bij president Desi Bouterse op aangedrongen om geld vrij te maken voor het opleveringsklare nieuwe gerechtsgebouw in Paramaribo. Het gebouw aan de Mgr. Wulfinghstraat moet er voor zorgen dat rechters weer prettig kunnen werken, maar dat kan helaas nog even gaan duren.

De regering heeft jaren geleden de opdracht gegeven het gebouw te bouwen en nu het klaar is kunnen zij er niet over beschikken. De oorzaak; De aannemer krijgt nog ruim een miljoen Surinaamse dollar van de overheid. Tegenover de Times of Suriname zegt Van Dijk-Silos dat ze flink aan de bel getrokken heeft bij president Desi Bouterse. Het staatshoofd kreeg te horen hoe hard het gebouw nodig is. Volgens minister van Dijk – Silos was de schuld een jaar geleden ongeveer de helft van wat die nu is. Dat komt omdat er niet betaald kon worden en er vervolgens boeterente over het bedrag geheven is. Zolang er niet betaald wordt zal dit bedrag alleen maar oplopen.

Het huidige gerechtsgebouw zorgt door de mankementen voor een vervelende werkomgeving. Al jaren moeten rechters het doen met kapotte airconditioning, lekkende ruimten en veel ruis vanaf de straat. De minister zou het nieuwe gerechtsgebouw graag in gebruik nemen bij aanvang van het nieuwe zittingsjaar.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

8 Surinaamse sportjournalisten in Columbia voor deelname AIPS Games

Geplaatst

op

door

De Vereniging van Sport Journalisten Suriname is met een acht tal vertegenwoordigers in Columbia,Bucaramanga, voor deelname aan de 4e editie van de AIPS Games. Dit is een geheel dat om de 2 jaar gehouden en georganiseerd wordt door de AIPS. Dit jaar duren de games van 20 tot en met 24 mei aanstaande. Suriname komt uit op de onderdelen atletiek, bowling, futsal, pool en tafeltennis. Er staat ook schaken op het schema. Futsal en atletiek hebben de meeste deelnemers.

De delegatie bestaat uit voorzitter Desney Romeo, ondervoorzitter Marciano Zalman, penningmeester Quaraisy Nagessersing, Earnie Eenig, Rasjied Soeltan, Ivan Summerville, Marinio Balsemhof en Terence Oosterwolde. Bij de games die maandag aanstaande beginnen komt Suriname gelet op het schema vanaf dinsdag in actie met het onderdeel biljart gevolgd door de daarop volgende dagen: zaalvoetbal, tafeltennis , atletiek en bowlen

Bij vorige participaties is het Suriname steeds gelukt in de prijzen te vallen. Onder anderen Eenig, Soeltan, Rakesh Parag en Zalman wonnen in Brazilië en Mexico medailles. Volgens de delegatie van Suriname ligt het in de bedoeling om meer medailles in de wacht te slepen en natuurlijk ook op verschillende onderdelen kampioen te worden. De games duren tot en met 24 mei. De daarop volgende dag reisd men terug naar Aruba alwaar men 2 dagen zal blijven om terug te vliegen naar Suriname.

Lees verder

Suriname

President Bouterse: “ Als ik moet reshuffelen ga ik het doen”

Geplaatst

op

door

PresidentDesire Bouterse heeft vanaf hij het Staatshoofd van Suriname is, 47 ministersgereshuffeld of bedankt. Na de beediging van de nieuw bakken ministers vanheden werd er een persconfernetie belegd waarbij aan het Staatshoofd gevraagdwerd waarom hij zo te werk gaat.

Bouterse gafheel kort en zakkelijk aan dat in geval hij moet reshuffelen of bedanken hijgeen keus heeft om dat te doen. Volgens journalisten wordt het een last voor deStaatskas. In de afgelopen jaar zijn 47 ministers versleten en heel opvallendis dat enkele van hen precies een jaar aanzitten. Er was maar 1 minister dieniet lang aanzat. Het gaat om Eugene van der San die de minister van Justitieen Politie was. Hij zat slechts enkele maanden aan.  

Voor wat de salarissen van Chotkan de gewezen directeur van international luchthaven van Suriname en Sergio Akiemboto de directeur van Grasalco betreffen blijven die het zelfde salaris van de instantie waar ze leiding aan gaven ontvangen.

Lees verder

Meest gelezen