Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Rechters in Suriname willen oplevering van nieuw gerechtsgebouw

Geplaatst

op

Minister van Justitie en Politie, Jennifer van Dijk – Silos heeft er bij president Desi Bouterse op aangedrongen om geld vrij te maken voor het opleveringsklare nieuwe gerechtsgebouw in Paramaribo. Het gebouw aan de Mgr. Wulfinghstraat moet er voor zorgen dat rechters weer prettig kunnen werken, maar dat kan helaas nog even gaan duren.

De regering heeft jaren geleden de opdracht gegeven het gebouw te bouwen en nu het klaar is kunnen zij er niet over beschikken. De oorzaak; De aannemer krijgt nog ruim een miljoen Surinaamse dollar van de overheid. Tegenover de Times of Suriname zegt Van Dijk-Silos dat ze flink aan de bel getrokken heeft bij president Desi Bouterse. Het staatshoofd kreeg te horen hoe hard het gebouw nodig is. Volgens minister van Dijk – Silos was de schuld een jaar geleden ongeveer de helft van wat die nu is. Dat komt omdat er niet betaald kon worden en er vervolgens boeterente over het bedrag geheven is. Zolang er niet betaald wordt zal dit bedrag alleen maar oplopen.

Het huidige gerechtsgebouw zorgt door de mankementen voor een vervelende werkomgeving. Al jaren moeten rechters het doen met kapotte airconditioning, lekkende ruimten en veel ruis vanaf de straat. De minister zou het nieuwe gerechtsgebouw graag in gebruik nemen bij aanvang van het nieuwe zittingsjaar.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Vlucht Panama – Paramaribo definitief

Geplaatst

op

By

PARAMARIBO – Copa Airlines opent op 10 juli een nieuwe lijndienst tussen Panama Stad en Paramaribo. De Surinaamse hoofdstad wordt twee keer per week, op woensdag en zaterdag, aangevlogen met een Boeing 737-700.

Copa Airlines is één van de grootste maatschappijen van Latijns-Amerika. In thuisbasis Panama Stad kunnen reizigers overstappen op vluchten naar tientallen bestemmingen in de Verenigde Staten, Midden- en Zuid-Amerika.

Door de nieuwe verbinding wordt het mogelijk om in acht uur van Paramaribo naar Mexico Stad te vliegen. Ook diverse steden aan de westkust van de Verenigde Staten zijn straks beter bereikbaar vanuit Suriname. De vluchtduur naar Panama zelf bedraagt 4,5 uur.

In Nederland is Copa Airlines vooral bekend vanwege de lijndienst naar Curaçao.

Lees verder

Suriname

Veritasschool gesloten wegens hygiënische reden

Geplaatst

op

By

Ouders en leerlingen van de Veritasschool aan de Nieuwe Weergevondenweg zijn radeloos. De school is om hygiënische reden gesloten en het is nog onbekend wanneer de basisschool haar deuren weer zal openen.

Omdat de school gesloten is zijn leerlingen bang dat ze toetsen niet meer halen omdat er momenteel veel lessen worden gemist.

Volgens de Milieu Inspectie van het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG) zou de onhygiënische situatie zijn onstaan doordat de toiletten verstopt waren. Het buizenstelsel is vervangen, zonder de septic tank te ledigen. Hierdoor zijn fecaliën op het terrein terechtgekomen.

De school probeert de problemen aan te pakken door zand te plaatsen, maar door de regen is het schoolerf onderwater gelopen. Hierdoor kwam de ontlasting weer aan het oppervlak.

Lees verder

Meest gelezen