dinsdag 7 februari 2023
25.2 C
Paramaribo
3.1 C
Amsterdam
5
(4)

Rechter: Sorry, want minister is geen narcist?

lees ook ...

Actie Nationaal Leger brengt zaken aan het licht

Het Nationaal Leger houdt surveillances in de avonduren om de criminaliteit aan te pakken. In Paramaribo, Wanica, Commewijne en Para zijn op die manier verschillende misstanden aan het licht gebracht....

De Surinaamse minister van Volksgezondheid, drs Amar Ramadhin voelde zich beledigd door uitspraken van mr.drs. Guillermo Samson en sleepte hem voor de rechter. Die besliste dat de minister gelijk had en dat Samson in het openbaar sorry moet zeggen tegen de minister. Samson zou Ramadhin ernstig beledigd hebben door hem voor narcist uit te maken in een programma van Radio Tamara (Nederland) op 25 april 2021. Deed de rechter hier een rechtvaardige uitspraak?

Het laat ons denken aan de rechtszaak vorige week die Ramadhin ook won. Toen deze minister zich niet vleiend over anti vaxxers uitliet en zij hem aanklaagden wegens smaad, was Ramadhin volgens de rechter ironisch en won hij. Maar bij Ramadhin versus Samson, ontgaat het de edelachtbare dat Samson uitermate sarcastisch is, dus niet alles letterlijk bedoeld.

Bij het wederom beluisteren van die bewuste uitzending om te horen in welk verband de uitspraken gedaan zijn, viel het volgende op. In het begin van de uitzending bezigde de heer Samson het spreekwoord:” Hoogmoed komt voor de val” en gaf hij een paar voorbeelden van onze leiders die dat overkwam. Tijdens Samsons verdere analyse gebruikte hij het woord narcist nadat hij enkele misstanden aanhaalde de minister aangaande. Namelijk dat laats genoemde koppig, confronterend, egocentrisch en zeer eigengereid is, in woorden van gelijke strekking.

Verder kwamen Samsons woorden er op neer dat de minister (Samsons bijnaam voor hem is Bollywood) geen management kwaliteiten heeft. De minister organiseert slecht en blinkt uit in beroerde communicatie met het volk en zijn teamleden. Verder in slechte samenwerking (Covid teamleden vertrekken steeds omdat hij niet met hun overlegd of naar hun luistert als specialisten)

Narcist

Het is werkelijk zo dat alleen een psycholoog of psychiater iemand het predicaat van narcisme  kan geven. Echter staat het internet bol van informatie die je wel een vermoeden kunnen geven of iemand een narcistische persoonlijkheid heeft. De eigenschappen staan op een rijtje en laten het nu net die punten zijn, die elk kritisch persoon opvallen bij het gedrag van deze minister. Een onderzoek op medische sites leert dat iemand met deze persoonlijkheidsstoornis gelooft dat hij perfect is en het vaak moeilijk is voor de psychiater – laat staan voor zijn medemensen- om zijn gedrag positief te beïnvloeden. Iemand met zo een persoonlijkheidsstoornis gaat er alles aandoen om je te vernietigen wanneer je hem ontmaskerd.

Pijnlijk

Met de veroordeling van Guillermo Samson voelen duizenden landgenoten zich ook mee veroordeeld. Omdat meneer Samson onze kritische stem is. Samson zei ook in die bewuste uitzending dat hij emotioneel is. En dan kan het niet anders dan dat Samsons hart bloedt, vanwege misstanden die het arme volk aangedaan worden. En als je het arme volk pijn doet, is Samson vaak de eerste die het opneemt voor de lijdende gemeenschap en de veroorzakers (in deze ministers) in niet mis te verstane woorden terecht wijst. Guillermo Samsons lijfspreuk: “Samson heeft nooit gelijk. Maar op termijn krijgt die Samson op een of andere manier ook weer altijd gelijk” zal uitkomen vermoed ik; evenals “Hoogmoed komt voor de val’’ gezien het gedrag van de Surinaamse minister van Gezondheid.

  • Op bijgevoegde foto is Samson in een vraaggesprek met Earl Thijm van het programma “Tap’ a bankstel”.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

14 REACTIES

14 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column, Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeColumnRechter: Sorry, want minister is geen narcist?