woensdag 8 februari 2023
24.4 C
Paramaribo
-1.3 C
Amsterdam
0
(0)

Rechter Rasoelbaks voorgedragen als hofpresident

lees ook ...

Inspanning Corps Diplomatique tijdens Nieuwjaarsreceptie ond...

President Chandrikapersad Santokhi heeft de hoofden van diplomatieke missies en consulaat-generaal, honorair consuls, vertegenwoordigers van internationale organisaties en vertegenwoordigers van de pa...

Rechter Iwan Rasoelbaks is door het Hof van Justitie voorgedragen als president. Hij neemt vanaf 2014 waar in deze functie. President Chan Santokhi maakte gisteren tijdens de begrotingsbehandeling bekend, dat de vacante positie van president van het Hof zal worden ingevuld. Ook deelde hij mee dat er al een voordracht is gedaan.

Het staatshoofd zei verder dat intussen het Openbaar Ministerie met dertien substituut-officieren is versterkt. Dit was noodzakelijk voor het vlotter verloop van nieuwe zaken en het sneller afhandelen van lopende zaken. Onderzoekingen in de criminele- en corruptieve sfeer kunnen dan ook beter uitgevoerd worden, zei de president.

Ook de rechterlijke macht krijgt op korte termijn versterking, want er komen binnenkort zes nieuwe rechters erbij. Er zal aan capaciteitsuitbreiding worden gedaan bij de rechterlijke macht, waardoor de samenleving gegarandeerd is van een goede, efficiënte en snelle rechtspraak, zowel civiel- als strafrechtelijk, zei de president.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRechter Rasoelbaks voorgedragen als hofpresident