Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Rechter Rasoelbaks voorgedragen als hofpresident

Geplaatst

op

Hofpresident Iwan Rasoelbaks

Rechter Iwan Rasoelbaks is door het Hof van Justitie voorgedragen als president. Hij neemt vanaf 2014 waar in deze functie. President Chan Santokhi maakte gisteren tijdens de begrotingsbehandeling bekend, dat de vacante positie van president van het Hof zal worden ingevuld. Ook deelde hij mee dat er al een voordracht is gedaan.

Het staatshoofd zei verder dat intussen het Openbaar Ministerie met dertien substituut-officieren is versterkt. Dit was noodzakelijk voor het vlotter verloop van nieuwe zaken en het sneller afhandelen van lopende zaken. Onderzoekingen in de criminele- en corruptieve sfeer kunnen dan ook beter uitgevoerd worden, zei de president.

Ook de rechterlijke macht krijgt op korte termijn versterking, want er komen binnenkort zes nieuwe rechters erbij. Er zal aan capaciteitsuitbreiding worden gedaan bij de rechterlijke macht, waardoor de samenleving gegarandeerd is van een goede, efficiënte en snelle rechtspraak, zowel civiel- als strafrechtelijk, zei de president.

Culturu.com

5 Reacties
5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Tellie
dinsdag 17 november 2020 15:36

Gisteren adhin en nu nog bouterse, hoefdraad, bouva, parmesar, andy rusland, jeniffer geerlings, van trikt, lilian ferrier, …. vul maar aan

Robb
woensdag 18 november 2020 03:47

Versterken van de rechterlijke macht met ervaren en capabele mensen daar kan niemand op tegen zijn.
Het gevaar dat hier op de loer ligt met visie van de huidige regering is dat het verder bureaucratiseren van het apparaat de rechtspraak vrij stroperig zal maken zonder het de kwaliteit daarvan ten goede zal komen.

Nadia
woensdag 18 november 2020 10:05

Ding blakamang aw skijt. Javanen hoor je niet. Indianrn of Chinezen ook niet….Lijkt wel een strijd wie op welke post komt en is duidelijk dat de hoogste posten bekleed worden door de Hindoestanen. Verdeel eerlijk zo ga je het land verdelen en dat moet je niet doen.

Wim
woensdag 18 november 2020 14:31

Er is veel kritiek op een regering die nog maar een paar maanden aan zet is. Eén persoon heeft de afgelopen 40 jaar het land gedomineerd en in een neerwaartse spiraal gebracht met, zoals nu blijkt, grootschalige corruptie en verrijking van een kleine groep ten koste van het volk. Het versterken van instituten die de afgelopen jaren zijn uitgehold is een proces en er zullen ook fouten gemaakt worden. Maar niets doen is funest gebleken.

Robb
woensdag 18 november 2020 14:56

Natuurlijk zal er altijd kritiek zijn dat is democratie. De kritiek was er ook afgelopen decennia. Suriname is laatste 10 jaar echt op weg naar een democratie. In een democratie heb je sterke en qua macht uitgebalanceerde instituten nodig. Check s and balances. Maar, elke regering moet vanaf dag 1 kritisch worden gevolgd. Om te voorkomen dat men de autoritaire kant opgaat ongeacht wie regeert. Anders krijg je in een democratie situaties als in Hongarije. Polen en dichterbij Brazilië. Maar in het geval van Suriname nu is iets anders aan de hand. De huidige president. Is mede gekozen op basis… Lees verder »

Suriname

22- jarige Jongeman verdronken in kreek

Geplaatst

op

Kaarsje

De politie van Brownsweg kreeg gisteren omstreeks 18.40 uur de melding dat gouddelvers het ontzielde lichaam van een manspersoon hadden aangetroffen in een kreek in het dorp Waki Basoe. De politie begaf zich voor onderzoek naar de locatie waar het bleek te gaan om het lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie. De arts die was ingeschakeld, stelde de dood door verdrinking vast.

Volgens verklaring van de andere gouddelvers ging Marvin tussen 15.00 uur en 16.00 uur naar de kreek om zijn vaat af te wassen. Toen hij volgens zeggen van de overige gouddelvers te lang wegbleef, gingen zij op zoek naar Marvin. De collega’s zagen zijn keukengerei en een muts in het water drijven, maar Marvin was nergens te bespeuren. Zij stelden direct een zoekactie in en vonden kort daarna zijn levenloos lichaam in het water.

Het vermoeden bestaat dat Marvin tijdens de afwas is uitgegleden en in het water terecht kwam met het noodlottige gevolg. Het ontzielde lichaam van Marvin werd na afstemming met het Openbaar Ministerie afgestaan aan de nabestaanden.- culturu.com

Lees verder

Suriname

Link registratie voor Bonus ‘hosselaars’ nog niet bekend

Geplaatst

op

De Srefidensi-bonus van de landsdienaren is vandaag door de regering gestort. Ook de AOV’ers hebben de bonus vandaag ontvangen en hebben ook de verhoging van de AOV van SRD 525 naar SRD 750 gekregen. Ook de gepensioneerden krijgen de Srefidensi-bonus.

Werkgevers in de private sector mogen aan hun werknemers met een maandsalaris tot SRD 12.500, voor de maanden november en december 2020 een extra bedrag van maximaal SRD 300 als onderdeel van het samenhangend pakket van maatregelen belastingvrij uitkeren. De Srefidensi- en owru yari bonus geldt voor werknemers met een jaarlijkse bruto bezoldiging tot maximaal SRD 150.000.

Voor personen die in geen van bovengenoemde groepen vallen zou er een link worden gegeven op de Facebookpage van het ministerie van Financien en Planning om zich te registreren voor de bonus. Tot op heden 23 november is er geen link te bespeuren. De laatste bekendmaking op de FB page van het ministerie dateert van 19 november. – culturu.com

Lees verder

Meest gelezen