zaterdag 1 oktober 2022
27.7 C
Paramaribo
11 C
Amsterdam
5
(1)

Rechter doet uitspraak Alibaks-Hausil in december

lees ook ...

Santokhi: Tourism system needs to be reconsidered

President Chan Santokhi closed the Tourism Week in Bernharddorp During the closing of Tourism Week in Bernharddorp. President Santokhi points out the importance of the sector that has prospects for th...

De rechter in de zaak van de Centrale Bank van Suriname zal op 22 december uitspraak doen tegen ex-directeur Legal, Compliance & International Affairs van de Centrale Bank van Suriname, Faranaaz Alibaks-Hausil. De zaak stond vrijdag op programma, maar de rechter Maytrie Kuldipsinsh moest nog het een en ander doen. Daarom is de uitspraak uitgesteld.

De verdachte was nog niet vervoerd naar de zitting, maar heeft telefonisch de informatie ontvangen van de rechter. Alibaks-Hausil heeft constant volgehouden onschuldig te zijn. Haar raadslieden  Murwin Dubois en Raoul Lobo hebben haar overtuigd verdedigd en vrijspraak gevraagd van de gehele tenlastelegging.

Verder hebben zij de rechter gevraagd om het Openbaar Ministerie niet ontvankelijk te verklaren. Zij wijzen erop dat de vervolging geen bewijs heeft kunnen leveren, niet bij requisitoir, en niet bij repliek.

De advocaten hebben erop gewezen dat sinds de aanvang van het proces zaken niet juist zijn verlopen. Al bij het verhoor werd hun cliënt Alibaks-Hausil  constant als schuldige  behandeld. Hierdoor kunnen de proces-verbalen (pv’s) nogal gekleurd zijn. “Als je kijkt naar de bedoeling van een proces-verbaal en de vereisten die aan een proces-verbaal worden gesteld, moet het alleen feiten bevatten. Dus je dient je te onthouden van conclusies,” zegt Dubois. Bij het proces-verbaal  van Alibaks-Hausil bleek dat niet het geval.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRechter doet uitspraak Alibaks-Hausil in december