Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Rechter-commissaris beslist vandaag als ex-vp Adhin naar huis mag

Geplaatst

op

Oud Vicepresident Adhin

De rechter-commisarris (rc) beslist vandaag of de ex-vicepresident en nu NDP-assembleelid, Ashwin Adhin, vandaag in vrijheid wordt gesteld. Hij zit vanaf maandag vast voor verduistering, vernieling en onbruikbaarmaking van goederen van het Kabinet van de Vicepresident en valsheid in geschrifte. Zowel maandag en dinsdag is hij uitgebreid verhoord door de afdeling Fraude en Economische Delicten van het Korps Politie Suriname (KPS), in bijzijn van de advocaat Irvin Kanhai.

Hij is gisteren ook telefonisch verhoord. Als het verzoek voor het in vrijheid stellen wordt afgewezen, zal de inverzekeringstelling van Adhin worden verlengd. Ook voor de overige twee verdachten in deze zaak, Vijindra R. en Amien D. zal vandaag een besluit genomen worden. Een andere verdachte is gisteren in vrijheid gesteld.

De samenleving is opgeschrikt door de aanhouding van Adhin. De NDP-fractie heeft uit protest over de gang van zaken, de laatste twee dagen van de begrotingsbehandeling 2020 niet bijgewoond. De NDP-fractie vindt dat de aanhouding van Adhin niet volgens de wet is gebeurd. Hij moest volgens zijn partijgenoten eerst in staat van beschuldiging gesteld worden in het parlement.

In het NDP partijcentrum Ocer is gisteren een kadermeeting gehouden, waarbij partijtoppers, inclusief voorzitter Desi Bouterse, de aanhouding hebben veroordeeld. Er zijn tijdens de vergadering harde woorden gevallen.

Culturu.com

3 Reacties
3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Bryan
donderdag 19 november 2020 14:09

Waarom laat Chan ook Ronnie en Bouta niet oppakken voor drugshandel en oorlogsmisdaden?
Schijt hij misschien spuitpoep bij alleen de gedachte al?
Als Chan ruggegraat heeft moet gij zonder aanziens des persoons handelen en niet de zwakste schakel pakken.
Is maar te hopen dat bij een bekentenis tegen bouta de PG ook zo resoluut te werk gaat en desi ook laat oppakken.

Justin
donderdag 19 november 2020 15:22

@Bryan
Vrees niet. Bouterse komt nog aan de beurt als hij niet verschijnt op zijn volgende zitting voor de 8 decembermoorden.
Ik kan je garanderen dat Bouterse alleen bij de gedachte van dat komend proces spontaan liters spuitpoep produceerd. En Ingrid ook. Na de vieze kabouter Desiree volgt Ingrid de moeder van Dino.
Ronnie Brunswijk is in het buitenland veroordeeld. Suriname heeft geen uitleveringsverdrag met die landen. Maar vrees niet Ronnie wordt ook gepakt. Kan eerder als hij zo dom is om bv naar Curaçao, Panama enzv te gaan.

Robb
donderdag 19 november 2020 15:36

Bryan raakt de kern van het probleem van deze regering. Het is allemaal symbool politiek. Een veel te grote broek aantrekken. Hoge verwachtingen scheppen. Niet consistent met de eigen beloftes en principes en selectief te werk gaan in alles tot nu. De Sheriff zei, regels, principes gedragscodes en instituten te respecteren. Zijn stopwoord respect voor de rechtstaat. Tot nu toe heeft de Sheriff alle ethische normen overtreden. Hij doet hetzelfde wat hij zijn voorganger verweet. Hij zelf is Moreel failliet. Hij praat recht wat krom is. Hoe kan je spreken over de rechtstaat respecteren als je eigen Deputy WANTED is?… Lees verder »

Suriname

Guyanese president Irfaan Ali gearriveerd in Suriname

Geplaatst

op

Guyanese President Aangekomen

Irfaan Ali, de president van buurland Guyana, is gisteren gearriveerd in Suriname. Het Guyanese staatshoofd is samen met first lady, Arya Ali, en zijn delegatie geland op de Johan Adolf Pengel International airport. De president vertoeft in het land in het kader van 45 jaar staatkundige onafhankelijkheid.

Op Zanderij is president Ali ontvangen door onder andere minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie, minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken en de districtscommissaris van Para, Marlene Joden.

Later vandaag zal president Ali ontvangen worden door president Chan Santokhi. Hierna zal er een persmoment zijn met beide presidenten. Suriname en Guyana hebben reeds jarenlang een bilaterale samenwerking.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Wegomlegging op woensdag 25 november

Geplaatst

op

20201123 191257

De afdeling Public Relations van het Korps Politie Suriname laat weten dat in het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,  het Korps Politie Suriname bekend maakt dat op  de navolgende kruisingen het verkeer middels verkeersborden zal worden omgelegd t.w.: 

1.Op woensdag 25 november omstreeks 00.00 uur tot 08.00 uur worden de navolgende wegomleggingen gepleegd (kleine omlegging) te weten:

1. Grote Combéweg / Henk Arronstraat.

2. Roseveltkade / Kleine Waterstraat.

 

  1. Omstreeks 08.00 uur tot 18.00 uur wordt de grote wegomlegging ingesteld met de navolgende kruisingen te weten:

1. Tourtonnelaan/ Henk Arronstraat

2. Mr. F. Lim A Po- / Noorderkerkstraat

3. Mr. F. Lim A Po- / Watermolenstraat

4. Mr. F. Lim A Po- / Mirandastraat

5. Koninginne- / Prins Hendrikstraat

6. Koninginne-/ Julianastraat

7. Mahonylaan/ Louiselaan **(extra afsluiting Louiselaan/ Roseveldtkade)

8. Sommelsdijckstraat/ Grote Combéweg

9. Sommelsdijck-/ Kleine Waterstraat (Rietbergplein)

Op de weggebruikers wordt het beroep gedaan met de in te stellen verkeersomleggingen rekening te houden en de aanwijzingen van de Politie ter plaatse stipt op te volgen.

Gelet op de Covid-19 pandemie wordt het beroep gedaan op de Surinaamse bevolking casu quo leefgemeenschap om de activiteiten rond dit heuglijk feit via de media te volgen. Uw gezondheid en dat van anderen staat centraal.

Tot zover de bekendmaking van het Korps Politie Suriname  –  culturu.com

Lees verder

Meest gelezen