maandag 8 augustus 2022
25.7 C
Paramaribo
20.9 C
Amsterdam
2
(1)

Rechter beslist: “NPS-hoofdbestuursverkiezingen mogen doorgaan”

lees ook ...

Gratis training Textiele werkvormen voor tienermoeders

De training ‘Basis Textiele Werkvormen’ die door de Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO) wordt verzorgt, startte op maandag 01 augustus voor 20 scholierenmoeders. De training moet vooral...

De verkiezingen van het hoofd- en congresbestuur van de Nationale Partij Suriname (NPS) mogen zondag gewoon doorgaan. Het besluit is gistermiddag genomen door de kortgedingrechter. Met deze uitspraak zijn de NPS’ers die de verkiezingen wilden uitstellen naar mei 2021 in het ongelijk gesteld. De voorzieningen die gevraagd waren, zijn afgewezen.

Michael Loswijk, Eric Feller, Wim Bakker, Orpheu Marengo, Ruth Renfurm Coutinho, Silenta Neslo en Richard Slijters hadden gevraagd om uitstel van de verkiezingen van de groene partij. Ze hadden aangegeven, dat het bestuur zich niet heeft gehouden aan de termijn voor kandidaatstelling. Volgens hun waren ook niet alle leden op de hoogte dat er verkiezingen uitgeschreven zijn. Ook zouden de statuten niet op de juiste wijze zijn gewijzigd.

NPS-voorzitter Gregory Rusland heeft zich voor de derde termijn kandidaat gesteld. De lijst en de gevolgde procedure zijn ook goedgekeurd door de verkiezingscommissie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRechter beslist: “NPS-hoofdbestuursverkiezingen mogen doorgaan”