dinsdag 27 februari 2024
31 C
Paramaribo
4 C
Amsterdam
0
(0)

Rechtbank: Quincy Promes moet neef schadevergoeding betalen na steekincident

lees ook ...

Koersdaling of koersfaling 

Het gesprek van de week in Suriname is de koers die vanaf vorige week dagelijks daalde. Zo is de koers in een week van 38 Surinaamse dollars voor 1 euro naar 31 voor inkoop door de Cambio’s en de US d...

Quincy Promes, de Surinaams-Nederlandse voetballer, moet zijn neef Esajas een schadevergoeding betalen vanwege een incident tijdens een familiefeest in juli 2020. Promes stak zijn neef in de knie na een ruzie over een ketting.

Het gerechtshof Amsterdam heeft vandaag besloten dat Promes een schadevergoeding moet betalen, maar het exacte bedrag moet nog worden vastgesteld in een vervolgprocedure, aldus het Algemeen Dagblad. De neef en zijn advocaat streven naar een schadevergoeding van vele tonnen.

Volgens Het Parool zou het bedrag richting een miljoen euro gaan, gebaseerd op blijvend letsel aan de pezen van de neef en de noodzaak voor therapie om psychische klachten na het incident te behandelen.

In afgetapte telefoongesprekken heeft Promes naar verluidt nooit spijt betuigd van de aanval op zijn neef, die hij beschuldigde van diefstal van een ketting van zijn tante. Promes is ook nog verdachte in een omvangrijke drugszaak, waarvoor hij onlangs negen jaar cel tegen zich hoorde eisen. De uitspraak in die zaak wordt verwacht op 14 februari.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Nederland, Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeNederlandRechtbank: Quincy Promes moet neef schadevergoeding betalen na steekincident