donderdag 25 april 2024
28 C
Paramaribo
4.1 C
Amsterdam
5
(1)

Recht op protest mag geen ruimte bieden voor wanorde

lees ook ...

HPV-vaccinatieprogramma van start: bescherming tegen HPV zie...

Het humaan papillomavirus (HPV) is verantwoordelijk voor een scala aan ziekten bij zowel mannen als vrouwen, waaronder baarmoederhalskanker, peniskanker, hoofd-halskanker en genitale wratten. Gelukkig...

Het Korps Politie Suriname (KPS) vindt het jammer dat er botsing kwam tussen de betogers en politieambtenaren. Er werd op 25 november  geprotesteerd tegen het beleid van de regering, en het kwam zelfs zo ver dat een vrouw werd geslagen  tijdens een vreedzame protestmanifestatie nabij het onafhankelijkheidsplein. De orders van de politie werden niet gelijk opgevolgd.

Het KPS gaf een verklaring uit waarin men zegt “dat het recht van vreedzaam betoog nimmer mag leiden tot verstoring van de openbare orde, rust en veiligheid.”

De politie staat erop dat betogers, voor een ordelijk verloop van protestacties, de bevelen van de politie te allen tijde stipt horen op te volgen. Het is de taak van de politie om gelijk in actie te komen, wanneer de openbare weg wordt geblokkeerd, men de orders van de politie naast zich neerlegt, en provocerend en/ of opruiend gedrag wordt vertoond. De politie mag op geen manier gehinderd worden in de uitvoering van haar taak.

Het KPS benadrukt dat het recht tot vreedzaam protest niet mag uitmonden in verstoring van de openbare orde, rust en veiligheid.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameRecht op protest mag geen ruimte bieden voor wanorde